zaterdag 3 maart 2012

Persoonlijke vaste lasten 2: Abonnementen algemeen

Het zou niet een consuminderen blog zijn als er geen artikelen op kwamen die voor consuminderen gedrag zouden zorgen. Daarom wil ik met een reeks starten waarbij er gelet kan worden op bepaalde uitgaven, of ten minste een bewustwording van de uitgaven die er zijn. In deze reeks de persoonlijke vaste lasten. Deze uitgaven zijn natuurlijk zeer persoonlijk maar is iedereen zich wel bewust van hun uitgaven?

Deel 2: Abonnementen algemeen


Na gisteren over de mobiele abonnementen zijn er natuurlijk nog veel meer abonnementen die je maandelijks betaald. Maar ben je je hier wel bewust van? Om er maar enkele op te noemen:

- Krant
- Tijdschriften
- Sport clubs
- Fitness clubs
- Ontwikkelingshulp
- etc.

Ik denk dat iedereen nu wel door heeft over welke kosten deze gaan. Ze gaan vaak ongemerkt, want hoeveel kosten deze dingen nu apart. Een tientje hier, een paar euro daar. Tja en daar gaat het dan ook vaak mis bij iedereen. Als je alles bij elkaar optelt dan is het opeens behoorlijk veel geld.

In deze categorie is het vooral belangrijk om te kijken of het echt meerwaarde voor je heeft. Is dit niet het geval is het vooral slim om zo snel mogelijk het op te zeggen. Vooral met fitness clubs is het een crime om het op te zeggen.

Maar hetzelfde wat voor de mobiele abonnementen gold, geldt hier ook. Namelijk dat als iemand het er graag voor over heeft het natuurlijk geen probleem is, zolang het maar betaalbaar blijft en je het ook kan opbrengen! Het is erg moeilijk advies te geven over dit soort abonnementen omdat het voor iedereen anders is, de een wil/kan niet zonder de krant terwijl een ander het internet als krant ziet. Hier zal dan nu ook niet beaamt worden waarom je iets wel of niet moet doen.

Wat voor abbo's hebben we hier dan?


Heel weinig eigenlijk. Gisteren meldde we al over de lage kosten van het mobiele abonnement voor ons, maar dat geldt ook hiervoor. Eigenlijk hebben we maar 1 terugkerend abonnement namelijk een Usenet account a 6,99 per maand. Hiermee halen we alle series en films binnen die we willen zien. Het geld hebben we er dus makkelijk uit. Meer niet. Nieuws halen we uit de gratis kranten en van het internet. Tijdschriften die we hebben zijn allemaal gratis zoals Intermediair. Die krijg je tot je 45st gratis in de bus. Meer tijd hebben we niet om dingen te lezen. Sporten doen we niet, en als we sporten doen we dat op eigen gelegenheid zoals een rondje rennen in het weiland.

Concluderend kan je dus stellen dat we 6,99 per maand uitgeven aan abonnementen. En jullie?

3 opmerkingen:

 1. Ik heb pas een paar abonnementen opgezegd.
  Op dit moment dus alleen de sportschool en die gaat eruit.

  Dus dan hebben we geen abonnementen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben alle abonnementen opgezegd en hebben op dit moment alleen nog een t.v gids en een anwb abonnement. T.v.gids gaan we ook opzeggen. Het Anwb abonnement gaan we versimpelen: woonplaatsserviceabonnement zeggen we op. Het is wat je zegt: een tientje hier en een paar euro daar, maar op jaarbasis wel een besparing! Tevens is het een bewustwording van wat je echt nodig hebt. Wij hebben de abonnementen die we dit jaar hebben opgezegd geen seconde gemist! Ik ben benieuwd of we de besparing merken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij manlief ik en 4 kids hebben wel een aantal abonnementen, nl een aantal tijdschriften met religieus achtergrond, bv kerktijdschrift 20,00 per jaar, kerkelijk jongerentijdschrift 32,50 per jaar, ontwikkelingshulp 10,00 per maand en nog 3 losse a 20 per jaar (aftrekbaar van de belasting, na drempel) Verder nog een 3 tal woon-kindertijdschriften maar die zeg ik steeds op en kan die gelijk weer met korting krijgen, hier betalen we dus nooit het volle pond voor.

  BeantwoordenVerwijderen