maandag 12 maart 2012

Moestuin

Vele van jullie hebben een moestuin, en ik kan natuurlijk hierbij niet achterblijven. Want het blijft immers consuminderen!

Vorig jaar wilde ik al beginnen met een goede moestuin, maar door enorme drukte en te laat zaaien was dit een fiasco geworden. Dit jaar ben ik vroeg begonnen.
Zo heb ik 2 weken geleden al enkele zaadjes geplant en boven op onze zonnige zolderkamer laten ontkiemen. Voor dit moment ben ik begonnen met de volgende zaden:

- Krulsla
- Vlees-tomaten
- Peterselie
- Rozemarijn
- Aardbeien (heb vorig jaar dit wel kunnen doen en heb van 1 plant nu 20 andere planten kunnen maken)

Hierna volgen nog enkele andere zaden zoals tijm, pluk-sla en andere dingen.

Maar ja bovenstaande staat nu nog boven of buiten (aardbeien hebben de winter overleefd!) Afgelopen weekend ben ik dan ook aan de slag gegaan in de tuin zelf, en een strook in de tuin geheel omgespit en nieuwe aarde ingestopt. Hun bedje is er dan ook helemaal klaar voor!

Het resultaat is dan ook dat de krulsla sneller groeit dan verwacht! Ik wil deze aankomende week dan ook gaan uitplanten in potten, of als het mooi weer blijft zelfs al buiten gaan zetten! Mijn tuin is er in elk geval klaar voor!


5 opmerkingen:

 1. Is het nu ook al de tijd om te gaan zaaien? Wij hebben hier ook een tuin, maar ik ben nog helemaal niet zo ver gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, hoor, een moestuintje starten. Leuk, lekker, goedkoop, alleen maar voordelen, dus! Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook nog een beetje te vroeg om nu al groenten te zaaien. Binnen een dag of 14 zaai ik wel groenten in potjes die in onze veranda blijven staan tot de plantjes groot genoeg zijn om buitengezet te worden en de kans op nachtvorst zo goed als nihil is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke blog zeg. Zou ik in je bloglist mogen staan met mijn blog? http://boekenstek.blogspot.com/ Uiteraard voeg ik je dan toe in mijn bloglist.
  Ik hoor het graag. Groeten, Pleun

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee heb je het internet ook maar op gezegt,
  das wel erg zuinig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen