donderdag 1 maart 2012

Gas/Elektra verbruik Februari

Februari is weer voorbij en het is dus ook weer tijd om te kijken hoe goed we met de Kwh en de m3 zijn omgesprongen deze maand.

Gasverbruik:

Het was een koudere februari dan dat dit was in 2011, en dat is ook duidelijk te zien in ons verbruik. Wat nog opvallender was ons verbruik na gebruik van graaddagen. Hier is een duidelijke toename te zien! Het is gelukkig ook te verklaren, doordat we ook overdag de kachel hebben aangehad, waardoor ons gebruik soms buiten proporties was (20+ m3 per dag).
Onze isolatie moet dus op de schop dat is wel duidelijk!
Hopelijk blijft de maand maart zacht! De verwachting is dat het volgende week weer kouder wordt, met nachtvorst, en overdag niet meer boven de 10 graden uitkomt. Daarna mag het wat mij betreft weer wat warmer worden!

Elektriciteits verbruik:
We kunnen terugkijken op een goede maand qua elektra. Slechts 2 Kwh meer dan vorig jaar terwijl deze maand 1 dag meer heeft! Er is dus per dag minder verbruikt! Dit is al de 2de maand op rij waarin dit het geval is, waarbij de maand januari helemaal zuinig was. Hier heb ik dan ook geen verklaring voor. Eens zien wat de maand maart gaat doen.

Hierbij de overzichten van 2011 en 2012 voor de geintresseerde:

Hoe is het met jullie verbruik gegaan afgelopen tijd?3 opmerkingen:

 1. Ons verbruik is veel lager dan afgelopen jaren. Duidelijk te merken dat onze kinderen nu het huis uit zijn. Ik had niet verwacht dat het zoveel verschil zou uitmaken.
  Onze kinderen zijn afgelopen jaar het huis uit gegaan. Ons elektraverbruik is 2100 (was gemiddeld 2500), het gasverbruik is 1150 (was gemiddeld 1500).

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij weten nog niet wat ons gebruik zal zijn, omdat we hier pas wonen sinds januari. Maar ik streef naar zo laag mogelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons wordt de opname van de meterstanden gedaan in augustus. Bij de laatste jaarlijkse opname (augustus 2011) was het verbruik van gas 607 kubieke m. We hebben voor elektriciteit dag- en nachttarief. Het verbruik overdag was 1630 kwh, nachtverbruik 2994kwh. Wij hebben, in vergelijking met andere 'anoniem' een groot verbruik aan elektriciteit ondanks we zuinig om springen met energie, hebben overal spaarlampen, laten geen lichten onnodig branden, hebben energiezuinige toestellen...De enige verklaring die ik kan geven voor het hoge elektriciteitsverbruik is dat we twee grote diepvriezers hebben en dat ik al ons brood zelf bak.... Ik noteer al jaren wekelijks de standen van water, gas en elektriciteit om een beter beeld te hebben van ons verbruik. Wij hebben nog één inwonende volwassen zoon.

  BeantwoordenVerwijderen