Energieverbruik 2019 ten op zichtte van de jaren ervoor

Wat later dan vele andere medebloggers, maar daar is hij dan, het jaarverbruik van 2019 van Luxe of Zuinig!


2019
Het jaar 2019 was vergelijkbaar met 2018 qua energieverbruik, met 1 klein verschil. Namelijk het feit dat we dit jaar met de wintersport NIET de kachel hebben aangelaten. Het was ook niet nodig want in die periode was het zwaar boven nul en in 2018 was het zwaar onder nul :) Een enorm verschil heeft dat ook meteen veroorzaakt. Want in 2018 hebben we in 1 week tijd 100 m3 daardoor verbruikt. Behoorlijk wat, maar het was toen echt koud, en we vonden het voor onze kat ook zielig. Naast het feit dat het ook niet goed voor de leidingen zou zijn als we de kachel niet aan hadden gelaten. Ik kan mij nog goed herinneren dat toen we in de lift zaten een mede-Nederlander werd gebeld om te horen te krijgen dat zijn leidingen gebarsten waren.... Toen waren we toch wel blij dat de kachel aan stond.

Maar genoeg over 2018. 2019 is het jaar waar dit over zou gaan. Zoals te zien valt hebben we slechts 716 m3 verbruikt en dat vind ik erg netjes. Qua efficiëntie zijn we uitgekomen op 0,2769 wat behoorlijk beter is dan de 0,3314 van het jaar ervoor. Echter als je het vergelijkt met 2017/2016/2015 is er weinig verschil te bekennen. Een gewoon jaar dus!

Qua electra zitten we on par voor de afgelopen jaren. Sinds de verbouwing beneden hebben we wat meer elektra verbruik, maar ook aanzienlijk meer elektrische apparaten die allemaal ook zuiniger zijn dan de voorgaande. Maar hier verschuift al jaren niets meer.

Een prima jaar dus met geen bezonderheden! Op naar 2020!

Reacties

 1. Dat is inderdaad een erg mooi en vooral laag verbruik! Voor zowel gas- als elektriciteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een periode van vallen en opstaan, maar veel meer dan dit zit er niet in bij ons helaas. Enige wat ik nog kan bedenken is de zolder aanpakken, maar de prioriteit hiervoor is zeer laag en de verwachtte winst helaas ook.
   Qua elektra zijn we ook op het laagste punt gekomen.
   Een laag verbruik ja, maar ik had het liever nog lager gezien, maar wellicht is een huis uit 1968 ook wel een utopie om lager te krijgen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts