Het is weer lente, de CV ketel staat weer in zomerstand!

Het heeft dit jaar even geduurd, maar 15 april was het zo ver, vanaf die dag hebben we de CV ketel in de zomerstand gebracht en daar ben ik weer blij om want dat betekent dat het weer lekker weer buiten wordt en natuurlijk dat er geld bespaard wordt in de vorm van M3!

Afgelopen jaren
Het is echter wel aan de late kant dat we de CV ketel uitzetten want de afgelopen jaren was dit al in maart het geval. Er is echter een logische verklaring hiervoor want het was simpelweg wat kouder in deze periode.

CV ketel uit/aan per seizoen

Alleen in 2013 hebben we dezelfde datum bereikt waarop de kachel daadwerkelijk in de zomerstand hebben gezet. Afgelopen seizoen was het sowieso een slechte periode want de kachel is ook alweer aangegaan in oktober! Iets wat ook al uniek was over de jaren heen. Laten we dus hopen dat we het dit jaar tot ver in November uit kunnen houden.

Hebben jullie al de kachel in de zomerstand gezet?

Reacties

 1. Zomerstand op de cv? Nooit van gehoord. Leg eens uit aub.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zomerstand was iets op oudere cv ketels die ervoor zorgde dat alleen de warmwater voorziening nog werkte. Dit was een aparte stand op de CV ketel die je manueel moest instellen. Zodat als de bewoners per ongeluk de kachel aan zouden zetten deze dan niet daadwerkelijk aansloeg.

   Verwijderen
 2. Ja, ik wil dat ook wel weten.

  We hebben onze thermostaat op 14 graden gezet (en dus slaat de CV niet meer aan om het huis te verwarmen, en dat is prima), maar dat is het wel in ons huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het werkt inderdaad precies hetzelfde, ware het niet dat zodra de temperatuur in uw huis onder de 14 graden komt de kachel wel degelijk aanslaat! Dat gebeurd dus niet met de zomerstand.

   Verwijderen
 3. Hier staat hij zo,n 9 maanden op 5 graden dus buiten gebruik geen zomerstand/winterstand uit kan ivm tapvraag en draaien van de pomp ivm vast zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 9 maanden al! Dat is wel heel knap. Welke verwarmingsbron heb jij in de winter dan om je huis te verwarmen?

   Verwijderen
  2. Totaal 9 maanden er wordt slechts 3 maanden verwarmd. Electrisch zit met enorm kw overschot:)

   Verwijderen
 4. Maar je hebt dan wel gewoon warm water? Ik zet de verwarming ook gewoon standaard op 15, maar niet op zomerstand ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts