Kozijnen vervangen Deel 1

Eind deze winter viel ons opeens op dat we last hadden van een lek raam in onze schuifpui. Vervelend, want dat betekent dat de isolatiewaarde gedaald is naar 0. Het irriteerde ons verder niet en we dachten het nog wel even vol te houden tot we echt problemen gingen merken.

Achterdeur
Naast dit probleem is onze achterdeur ook totaal niet luchtdicht, en is er een slotklem kapot waardoor de deur ook niet 100% dicht is. Ook dit probleem was op zich niet heel onoverkomelijk want een knappe jongen die hem op 2 punten kan open breken. Dit probleem bestaat al sinds we er wonen en hebben we geerft van de oude bewoners.

Maar afgelopen weekend viel ons op dat er steeds meer vocht tussen de ruiten komt, en dat het glas ook beweegt als je er tegenaan duwt..... Tja dat is toch wel een beetje eng aan het worden! Want je wilt niet dat het kapot waait met windkracht 10.

Vervangen 
Naast bovenstaande zaken zien we ook dat de coating op de kozijnen los beginnen te laten. Waarna we nu toch maar besloten hebben dat we dit allemaal vervangen willen hebben. Want blijkbaar is de kwaliteit die de vorige bewoners erin hebben laten zetten niet echt om naar huis toe te schrijven. Helaas betekent dit wel een grote kostenpost, want kozijnen vervangen is niet iets wat erg goedkoop is.

Vanmiddag gaan we dan ook naar een kozijnenboer die ons een prijsopgave gaat geven wat het zal kosten als we alle kozijnen gaan vervangen, waarna we gaan besluiten bijvoorbeeld eerst de achterkant helemaal te doen,  de voorkant, de benedenverdieping of alles tegelijk.

Ik verwacht wel zo een hoog prijskaartje dat we over 20.000 euro of meer spreken om alles te vervangen, maar dan is het ook meteen goed gedaan voor de komende 30 jaar. Daarnaast kunnen we pas de benedenverdieping gaan verbouwen als dit is gedaan.

Morgen of overmorgen (het is niet voor niets Koninginnedag) zal ik hier uitgebreid op in gaan. Voor nu geniet van 29 april!

Reacties

 1. Al uitgezocht hoe oud het is ? Want op dubbelglas zit zo 10/15 jaar garantie en dat kan voor een schuifpui ook gelden soms meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zitten er (waarschijnlijk) sinds 1992 in. Dus dat is iets langer dan 10/15 jaar :) Waarschijnlijk want de oorspronkelijke bewoners weten het niet meer exact.
   De garantie is in ieder geval al verlopen.

   Verwijderen
  2. 1992 en dan nu al vervangen, vindt snel mijn moeder heeft 1993 en is op vervangen van wat tochtrubbers en schilderwerk in goede staat, en dat is al dubbelglas dus die ruim 20K investering haal je er nooit uit met stoken of dergelijke. Mocht je het wel doen (kunnen niet zien hoe slecht het is bij jouw thuis) zou ik openslaande deuren adviseren vindt ik degelijker dan een schuifpui en sluit vaak mooier en tochtvrij.

   Verwijderen
 2. Het loont om verschillende offertes op te vragen. Kan een behoorlijk prijsverschil inzitten? Maar het is ook belangrijk dat er kwaliteit geleverd wordt, dus ik zou per aanbieder ook vooral vragen hoe het wordt uitgevoerd. Succes ermee, wel balen zo'n grote kostenpost.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De datum staat in het glas op de aluminium rand, welke tussen het glas zit,
  Ruitje vervanen en slot vervangen is altijd goedkoper
  Dan een nieuw kozijn, coating kan eventueel worden ovetgescilderd, voor 30 jaar investeren zou ik niet doen, kunstig of aluminium is dan energie techniech zeker verouderd, en wat denk je van de rest van het huis
  En hoe zie je er zelf uit over 30 jaar?
  ( ik hoop voor je zeker zo goed als nu)
  Wij bouwen al jaren ons huis met de achtergrond, dat dit niet langer mee hoeft te gaan als ons zelf
  Liefs met hergebruik van bestaande materiaal
  Gr jacky

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat betreft die datum, die is bij ons niet aanwezig. Staat enkel dat het HR+ glas is, met de codering van Argon erin gedrukt.
   Dat laatste heb je absoluut een punt, echter zal overschilderen niet een positief effect bij ons hebben. Dit hebben we namelijk al eens geprobeerd op een klein hoekje wat we niet mooi vonden. Mijn idee is sowieso nog wel 30 jaar hier te blijven wonen :) Zo niet voor altijd. Daarom hebben we toendertijd gekozen voor zo een huis als dit :) Ruimte teveel voor ons 2 nu, maar straks precies goed met koters erbij :D

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts