zondag 28 april 2013

Huishoudboekje Luxe of Zuinig *Update*

Naast onze gezamenlijke rekening update is er ook een behoorlijke update in ons huishoudboekje. De salarissen zijn namelijk omhoog gegaan! (dit jaar hadden we natuurlijk al een verhoging door de aanpassing van het loonstrookje wat ons netto 27 euro per maand opleverde, maar de salarisverhoging was hier nog niet in meegenomen.)

Hoe ziet het plaatje er nu uit? Hierbij het overzicht.
Huishoudboekje Luxe of Zuinig


Inkomsten
Zoals gezegd zijn we voor de inkomsten behoorlijk gestegen. Hier stijgt mijn loon per maand netto met 123 euro! Dit is vooral te danken aan mijn promotie die ik heb gekregen en daardoor in een andere loonschaal val. Dit heeft als gevolg dat ik volgend jaar ongeveer even veel ga stijgen (als ik mijn best doe :P) en als extra voordeel dat mijn bonus van 10% van mijn jaarsalaris naar 15% van mijn jaarsalaris is gestegen. Ik neem deze bonus niet mee in mijn maandelijkse baten/lasten berekening, maar dit is toch een behoorlijke 13de maand wat ik hierdoor krijg en dus rechtstreeks naar mijn spaarrekening kan sluizen. Mijn vriendin heeft dit jaar nog geen loonstijging gekregen, maar door een berekeningsfout van mij miste ik 10,91 euro in haar salaris per maand. Toch nog een positief geval dus. Wel heeft ze een bonus gekregen en we hebben natuurlijk als voordeel dat de zorgverzekering voor 50% door haar bedrijf wordt betaald wat dus zo nog eens 1200 euro extra oplevert. Deze heb ik in mijn vorige update verwerkt.

Vaste lasten (per maand)
Hierin zijn wel een aantal dingen veranderd. Om te beginnen onze mobiele abonnementen. Ik had voor 2,99 50 belminuten waarvan ik er misschien 10 gebruikte per maand. De rest verbel ik met mijn werkmobiel. Mijn vriendin had voorheen altijd alleen haar eigen mobiel en dus ook iets meer belminuten. Echter nu zij ook een werkmobiel heeft was het aantal belminuten gewoon teveel. We zijn dus in abonnement veranderd. Ik kan nu voor 1 cent meer 50 meer belminuten verbellen, en zij kan nu 50 minder belminuten verbruiken, maar bespaard hierdoor ook meteen 2,99 euro minder per maand. Een win-win situatie dus!

Daarnaast hadden we nog een meevaller met tel/tv/internet, doordat wij Horizon van UPC hebben en dit vanaf het begin kregen alle klanten die het vanaf toen hebben nu nog 2 maanden extra korting vanwege overlast. (waar wij gelukkig geen last dan weer van hadden) Dit scheelt ons toch 2,58 euro minder per maand.

Enige minpuntje was dat ik een miscalculatie heb gemaakt in de OZB belasting, waardoor we nu maandelijks 0,98 eurocent meer kwijt zijn. Dat is een foutje die ik mijzelf kan permitteren!

In totaal scheelt dit dus in totaal 4,58 euro. Het is niet een wereldbedrag, maar alle kleine beetjes helpen op de vaste lasten! Want bedenk goed dit is toch weer 55 euro in het jaar!

Variabele kosten (per maand)
Op het moment geen echte wijzigingen. Voor boodschappen zitten we er nu nog iets onder, voor persoonlijke aankopen ook, maar de overige zitten we er net iets boven.

Overzicht
Aan het eind van de streep zien we dan iets wat mijn beeld heel positief schept. Namelijk dat we nu op het punt zijn beland waarbij we meer dan 2000 euro per maand kunnen gaan sparen! En dat betekent dat we bijna 50% van ons inkomen rechtstreeks naar de spaarrekening kunnen sturen. Iets waar ik zelf toch wel erg trots op ben! In principe leven we dus van 1 salaris en is het andere salaris voor eventuele leuke dingen (waar wij iets meer moeite hebben dan iemand anders die dit verdiend)

Maar onder de streep zien we dat we door deze aanpassing opeens 138,49 euro meer over hebben om te sparen. Als we dit bij de eerdere update van het huishoudboekje van eerder in het jaar optellen komen we op 106,98 euro + 138,49 euro = 245,47 euro meer per maand dat we kunnen sparen/besteden.

2013 is voor ons dus een geslaagd jaar geworden!

P.s. De pagina Huishoudboekje luxe of zuinig is ook bijgewerkt!

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd, mooi hoor. Ik denk dat het gespaarde geld later goed van pas kan komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees vol bewondering jullie blog en doe ontzettend veel ideeen en inspiratie op. Zou je misschien iets meer kunnen uitwijden over welke mob abonnement jullie hebben en van welke aanbieder?

    BeantwoordenVerwijderen