Gezamenlijke spaarrekening *update*

Een update op onze gezamelijke spaarrekening was van alweer een tijd geleden en doordat er weer behoorlijk wat mutaties zijn geweest een update hierop. Bovendien was het sowieso weer eens tijd voor een update op dit blog!

Laten we zoals altijd eerst een overzichtsplaatje erbij pakken.

Spaarrekening mutaties April 2012 - April 2013

April 2012 - April 2013

Deze keer heb ik de mutaties van april 2012 tot april 2013 erbij gepakt om te laten zien dat we de afgelopen maanden niet zo goed hebben gespaard in vergelijking met de maanden daarvoor. Echter dat we vanaf April toch weer een beetje het goed proberen te maken waardoor we bijna op een totaal van 0 euro verschil komen in April, in vergelijking met hoe de stand in december 2012 was.

Ik verbaas me er altijd over hoe lang het eigenlijk duurt voordat je weer een spaarbedrag bij elkaar hebt gekregen wat je eerst had. Je spaart natuurlijk ergens voor, maar aan de andere kant zie je dan pas dat het toch een aantal maandjes duurt voordat je weer enigzins in de buurt komt.

Helaas is het niet alleen maar goed nieuws.  Officieel zou onze spaarrekening in april er nog veel slechter uit hebben gezien aangezien we nieuwe meubels verwachten. In januari hebben we reeds hiervoor een aanbetaling gedaan (vandaar ook de daling daar + 0 euro omhoog in februari). Maar het echt grote bedrag zou afgeschreven gaan worden in april. Door vertragingen is deze nu pas in het vizier in juni. We hebben dus nog een maand respijt, en in die tijd kan ik er ook nog even over nadenken of we dit gaan betalen uit onze gezamenlijke rekening of dat we apart inleggen van onze prive rekeningen.
Gelukkig duurt dat nog even en is dat nu nog niet aan de orde, maar ik wil toch wel een keer ons doel van 10.000 euro halen op deze rekening. Al is het maar voor 1 maand. Ik doe er nu toch al wel 1,5 jaar over voordat we er zijn.
Tuurlijk, we hadden er allang kunnen zijn door niet alleen het geld dat overblijft van onze gezamenlijke rekening te gebruiken, maar dat vind ik nog steeds vals spelen!

Conclusie

We zijn er nog steeds niet, maar we komen steeds dichter in de buurt. Dit jaar (als we de meubels er dus niet van betalen) is dit doel dan zeker bereikt!

Reacties

Populaire posts