dinsdag 1 mei 2012

Spaarrekening bij een andere bank?

Naar aanleiding van enkele commentaren op mijn update van de gezamelijke spaarpot ben ik toch eens rond gaan kijken op internet om uit te vinden wat een goede optie kan zijn voor mijn spaargeld. Allereerst de stand van zaken bij de grote banken.

Stand van zaken
Ik zit zowel bij de ING als bij de Rabobank en ik kreeg niet zo lang geleden bij beide het bericht dat de rentes daar met 0,1% omlaag gingen. We komen dan op de volgende rentes uit:

ING Prive: 2,4% (was 2,5%)
ING Samen: 2,0% (was 2,1%)
ING Deposito (tot Oktober): 3,2%
Rabobank: 2,4% (was 2,5%)

Dat is niet al te veel. Zeker omdat je ook aan onze vriendelijke belastingdienst 1,2% mag betalen als je kapitaal boven de 42.278 euro is, en dat is bij ons helaas het geval. Je houdt dus weinig voor jezelf over. Maar de internet spaarders waren op zich niet veel hoger.

De zoektocht
Op internet zijn er zat sites te vinden waar je in 1 oogopslag kan zien waar je de beste rente kan vinden. Nu wil ik niet alleen de beste rente, maar ook een betrouwbare partij, en dan kom je toch al snel op Moneyou uit.

Vandaag heb ik daar dan ook een rekening geopend om een gedeelte van mijn spaargeld daar onder te gaan brengen. Daarnaast heb ik nog eens kritisch gekeken naar mijn huidige spaarrekeningen en zie dat ik bij het middelen van mijn tegoeden bij ING een hogere rente kan vangen.

Hoe zal het worden?
Ik zal naar de volgende spaarrentes gaan wanneer ik mijn overboekingen heb voltooid:

Moneyou Deposito 6mnd: 3,0%
ING Prive: 2,55%
ING Samen: 2,2% (eerste drie maanden 2,85%)
ING Deposito (tot Oktober):3,2%

Dat is toch niet zo heel gek nu alle rentes omlaag gaan :) Bij elkaar zal dit mij ongeveer 600 euro per jaar meer opleveren door deze constructie zo op te zetten. Dat is toch wel de moeite waard!

Hoe zijn jullie ervaringen met Moneyou?

10 opmerkingen:

 1. Goed idee. Ik zal ook weer eens rondkijken, toch ben ik er niet zo happig op om van spaarbank te veranderen of teveel rekeningen te hebben. Vaak volgen banken elkaar met rentedalingen en stijgingen en kost het hebben van extra rekeningen extra geld. Banken waarbij je een hoge spaarrente krijgt blijken er vaak zelf ook niet zo goed voor te staan...zie Frieslandbank en SNSbank. Money You - ABN AMRO???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MoneYou is van de ABN ja. Die is dus van de overheid :P Lijkt me niet dat daar nu nog wat mee gebeurd. Sowieso zou ik alleen gaan voor banken die van een grote centrale bank zijn. Geen zin om de papiermolen in te gaan.
   Bovendien zitten hier geen extra kosten aan.

   Verwijderen
 2. ASN... is ook een leuke bank, de rente is nu 2,6%.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Maar ik zocht echt een optie die geen geld kostte en ik direct een spaarrekening kon openen. MoneYou bood mij dit.

   Verwijderen
 3. Moneyou is een dochter van ABN-Amro. Die Heb je al eens gekeken bij groene/eerlijke banken?
  http://www.eerlijkebankwijzer.nl/wat-kunt-u-doen/vergelijk-uw-bank/overzicht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar persoonlijk maakt mij het niet zoveel uit hoe groen/eerlijk een bank is. Hoe harder ze schreeuwen hoe vaker daar ook wel eens praktijken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Het gaat immers bij een bank om veel geld verdienen.

   Verwijderen
 4. Centraal Beheer geeft 2,75%.
  Als jullie samen aangifte doen mag je € 40000 spaargeld hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ik was vergeten het bedrag x2 te doen. Heb het aangepast in het artikel bedankt voor je melding!

   Verwijderen
 5. Hmm, ik heb mijn spaarrekening ook bij de Rabobank. Misschien ook eens oriënteren op dat Moneyou.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben het meeste spaargeld staan bij de Leaseplanbank en Moneyou. Met beide prima ervaringen. Het grootste deel van ons spaargeld hebben we vaststaan op kortlopende ( 3 maanden, 6 maanden en 12 maanden) deposito's. Beide banken hebben een prima inzichtelijke website. Beiden betrouwbare banken.

  BeantwoordenVerwijderen