donderdag 3 mei 2012

April: Energieverbruik tot nu toe

April is weer voorbij en hierbij zijn mijn energie verbruik standen tot nu toe!In vergelijking met vorig jaar zijn we dus 6,3% minder gaan verbruiken tot nu toe op basis van gewogen graaddagen. In realiteit is dit toch iets meer door de koudere voorjaarsperiode!

De komende maanden zal ik niet meer deze statistieken posten omdat de zomer niet zo interessant is voor gas verbruik. Hier zitten echter wel de hoogste kosten.

Hoe is het met jullie verbruik tot nu toe?

6 opmerkingen:

 1. Netjes! Wij zitten op ongeveer hetzelfde in verbruik en voorschot. Wordt iets minder nog met de zonnepanelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen idee...Ik ga het nu ook bijhouden! Normaal gesproken let ik er altijd op maar nu het warmer wordt steken we de houtkachel 's avonds niet meer aan. Vanaf 26 april hebben wij normaal gesproken de verwarming niet meer aan, nu het niet zo warm is hebben we de verwarming nog steeds op 18 staan. Toch de houtkachel maar weer aandoen! Ik merk ook dat de kids weer overal het licht laten branden...tijd voor een gesprekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd per week de standen bij. Het gasverbruik is momenteel hoger dan vorig jaar om deze tijd. Het is nu veel kouder en de verwarming staat regelmatig aan. Ik ben de hele dag thuis dus dan verwarm je toch meer al laat ik de zon (als ie er is) de kamer verwarmen.
  Ons elektraverbruik is weer een stuk lager dan vorig jaar. Dat komt vooral omdat onze zoons vorig jaar uit huis zijn gegaan. We hebben een nieuwe koelkast die waarschijnlijk minder verbruikt, maar de vriezer staat tegenwoordig ook weer aan. Dat is een kistmodel en die verbruikt minder dan een staand model.
  Sinds kort doen we 's avonds de stekker uit het modem. Die schijnt ook nogal wat sluipverbruik te hebben. In de nacht zijn we dan bereikbaar op een mobieltje.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De grote vriezer had ik een tijd uitstaan, maar er ligt nogal wat glutenvrij meel in en het is ook zonde van het geld als dat gaat bederven.
  Verder is de vriezer onder mijn nieuwe koelkast wat kleiner en kan ik er minder brood in kwijt. Ik moet nogal voorzichtig zijn met kruimels van het brood dus wil ik geopende zakken brood niet in een vriezer waar eten ligt dat glutenvrij moet zijn.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bewaar jij glutenvrije bloem in de diepvriezer ? Wordt die dan niet 'klef' als die uit de diepvriezer gehaald wordt ?

   Verwijderen
 5. Sinds februari 2004 woon ik in mijn kleine appartement (42m2) op 3e etage. Hierdoor ben ik letterlijk rijker geworden. Nog nooit zo klein gewoond, maar ik kan 't van harte aanraden. Ik ben geen "krent" en ik wil geen geldzorgen hebben. 't werd me in 2003/2004 al te gek met de stijgende leefkosten sinds invoering van de euro. Nu heb ik: lage woonkosten, lage energiekosten. Al 8 jaar lang gaat m'n energierekening elk jaar iets omlaag. Ik heb de deur uitgedaan: wasmachine, wasdroger, afwas-machine, diepvriezer, gestopt met roken (ook een dure grap) e.d. Hier in de stad heb ik al die apparaten ellende niet nodig. Winkels overal op loopafstand, ook biologisch. Wasserij op de hoek voor 60 en 90 graden was.Fijne goed (meeste kleding)draag ik 1x en dan luchten, na 2x dragen een handwasje. Helaas heeft mijn woonblok geen plat dak, dus groente/fruit verbouwen op 't dak is niet mogelijk. Misschien een volkstuintje in de toekomst, scheelt ook weer.

  BeantwoordenVerwijderen