WOZ waarde +24,48%!

 Wow…. Gewoon wow….. dat was de reactie die ik had deze week met het openen van de gemeentebelastingen en het bedrag waarop dat was gebaseerd. De befaamde WOZ waarde. Het bedrag dat daar stond kon ik bijna niet geloven. Is dat niet een drukfout? Weten we zeker dat het klopt? Luxe of Zuinig ging op onderzoek uit.

WOZ waarde +24,48%!

WOZwaardeloket.nl

Logischerwijs wilde ik graag vergelijken met de buren om te zien of de gemeente net als vorig jaar slim is geweest en iedereen met gelijke percentages of in ieder geval op gelijke bedragen uit te komen. Het antwoord is ja. De huizen in de omgeving zijn allemaal met gelijke percentages, of als een huis al hoger geprijsd was met uitgekomen op een soortgelijk bedrag. Bezwaar maken zal dan ook lastig worden als ik het wil vergelijken met een andere woning want dan komt er een zelfde conclusie uit. Andere type bezwaren zoals “grondvervuiling”, “onderhoud” of “geluidsoverlast” zijn allemaal niet van toepassing omdat dit niet anders is geworden dan voorheen en dus geen gegronde reden is.

Ik zal mij er dus bij moeten neerleggen. Maar over welk bedrag hebben we het dan? 

01-01-2021: €335.000
01-01-2022: €417.000

Dat is daarmee een verhoging van €82.000 en 24,48%. Ik schrik er nog steeds van. Maar zoals gezegd is het was het is. 

Volgend jaar

Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het er volgend jaar uitziet. De huizenprijzen zijn gestabiliseerd of in ieder geval minder gestegen. Dat moeten we dan ook terug zien in de WOZ waarde. In ieder geval zal het niet meer zo een stijging zijn als dit jaar. Want dit is toch wel ongekend!


Reacties

Mandy zei…
Hier ook een verhoging van maar liefst 27%. Er is dit jaar wel eindelijk een keer goed gekeken en ik heb een vragenlijst moeten invullen die de huidige staat weergeeft. Ik heb het huis de afgelopen jaren behoorlijk opgeknapt, met bv. het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas, een nieuwe keuken en badkamer. Dan is de grote waardestijging t.o.v. de huizen hier in de straat niet heel vreemd. Gelukkig blijft de maandelijkse belasting ongeveer gelijk, ondanks de stijging van de WOZ, dat is dan weer een meevaller.
Mr Groeigeld zei…
Hier een daling van 4%, gek genoeg. Dat komt vooral door ons lage bod en late moment van kopen. Ondanks dat we daarmee lagere maandlasten hebben, voelt het wel wat vreemd. Liefst zie je je huis toch in waarde stijgen. Gelukkig is de woz-waarde maar een fictief (vaak niet kloppend) bedrag voor de belastingen.

Populaire posts