Verzekeringen aangepast

 Het is weer die tijd van het jaar. De tijd waarin inflatiecorrecties en verlengingen weer besproken moeten gaan worden. Zo ook op alle verzekeringen. Een jaarlijks rondje of we nog goed zitten qua prijs. Vorig jaar was dit het geval, maar ergens had ik al het vermoedde dat dit dit jaar wel beter kon.

Verzekeringen aangepast

Inboedel, opstal, aansprakelijkheid en reisverzekering

Al deze verzekeringen hebben we enkele jaren geleden ondergebracht bij Hema verzekeringen. Ze waren de goedkoopste met de beste voorwaarden op dat moment en bleven dit ook de afgelopen jaren. Maar de inflatie kwam om de hoek kijken en ik kreeg dan ook een mailtje van hun dat de prijzen per 1 januari van aankomend jaar omhoog gingen met ongeveer €5 per maand. Daarmee ging de totaalprijs per maand naar €42,88 exclusief combikorting. Dat moet zeker goedkoper kunnen vonden wij en de zoektocht begon.

Niet specifiek alles bij elkaar

Ik heb geen voorkeur om alles bij elkaar te stoppen, dit was alleen ontstaan omdat toentertijd Hema daadwerkelijk de goedkoopste was en we als extra bonus nog eens korting kregen om meerdere producten af te nemen waardoor het nog gunstiger werd. Echter een korte vergelijking op de vergelijkingssites leerde mij dat door de voorgenomen prijsverhoging ze echt niet meer de goedkoopste zijn. We gaan daardoor switchen.

In ons geval is de bundel van inboedel, opstal en aansprakelijkheid het goedkoopste bij Aegon onder te brengen. Deze drie verzekeringen kunnen we voor €24,74 afnemen. 

De reisverzekering (voor sommige echt niet nodig, maar voor ons voor de wintersport en geneeskunde kosten die buiten het NL tarief vallen echt een must en veiligheidgevoel) heb ik apart afgesloten via FBTO voor het bedrag van €4,60

In totaal zijn we hiermee €29,34 per maand kwijt. Wat toch weer een besparing op jaarlijkse basis is.

Maar let op!

Waarom zijn ze zo goedkoop vraag je jezelf af? Hebben zij geen last van inflatie? Natuurlijk wel en dit maakt het ook wel een beetje gemeen. Want in de polispapieren, ja daar pas, staat dat we nu een korting mogen genieten in de vorm van een “welkomskorting”. Aha! Dus we weten nu al dat de prijs volgend jaar omhoog gaat omdat de korting er vanaf gaat. Hoeveel die korting is? Die is 30% en scheelt dus nogal op de maandprijs. 
We weten hiermee dat we volgend jaar dus “opnieuw” moeten wisselen van aanbieder. Opvallend overigens, want geen enkele vergelijker laat zien dat dit een “tijdelijke” korting is. Je moet dus altijd goed zelf op blijven letten en een agendanotitie maken om minimaal één maand van te voren op te zeggen. Vergelijken loont dus zeker, maar let altijd op de kleine letters.

Hebben jullie al je rondje verzekeringen gedaan?

Reacties

Meer door minder zei…
Je sluit een verzekering af voor een jaar dus hoef je hem niet een maand van te voren op te zeggen. Bij mij verhoogde er één de prijs m.i. teveel, verzekering werd per 1 december verlengt en heb ik per 30 november opgezegd. Scheelt me 4,08 euro per maand (ook een tijdelijke actie maar dat mij niet uit geld is geld)
Mr Groeigeld zei…
Zeker, ook wij doen ieder jaar een rondje. Dit jaar heb ik de dekkingen wat verlaagd van onze auto- en huisverzekeringen. Het jaarlijks checken is verstandig, al verwacht ik dat de rek er op een bepaald moment wel uit is.
Nee, nog niet en misschien doe ik het ook niet. Ik heb al veel lage dekkingen (auto , ziektekosten) en voor inboedel en opstal vind ik het niet de moeite. Maar nu ik dit zo schrijf ga ik wel eens een keer een overzicht maken van wat ik nu wel en waar verzekerd heb. Zolang er niets mis gaat zijn ze niet nodig en denk ik er weinig aan. Misschien moet ik jouw verstandige voorbeeld volgen en alles even tegen het licht houden.

Populaire posts