vrijdag 1 maart 2013

Uitgaven Februari op een rij

Februari is alweer voorbij en dat betekent een update in het kasboekje. Wat heeft Luxe en Zuinig deze maand allemaal uitgegeven en waar zijn we uit de bocht geschoten? Hierbij zal ik meteen ook Januari belichten omdat ik die nooit met jullie gedeeld heb!
Allereerst zoals altijd gewend bij mij een mooi overzichtschema

Uitgaven Februari

Eten

Januari
Januari was een goede maand voor het eten. We zijn ruim binnen het budget gebleven. Wat de reden hiervan is, is mij onduidelijk. Maar goed klagen mogen we er eigenlijk niet over natuurlijk!

Februari
Qua eten zijn we deze maand behoorliijk uit de bocht geschoten. Zo zijn we de begroting van 200 euro ruimelijk overschreden. Gelukkig is er wel een goede verklaring voor. Ik was namelijk deze maand jarig, en dan koop je toch behoorlijk wat meer in! Volgende maand is heel erg laag in aankopen omdat we op vakantie zijn voor vrijwel het grootste gedeelte van de maand.

Aankopen

Januari
Januari was een dure maand voor de aankopen. We hebben de eerste twee meubels gekocht en de aanbetaling was al 1125 euro. De meubels zelf krijgen we pas in April wat betekent dat in April deze kostenpost nogmaals verhoogd wordt. Gelukkig hebben we hier al rekening mee gehouden in de begroting.

Februari
Geen echte spannende aankopen deze maand. De standaard dingen eigenlijk. Dit is hoe het elke maand eigenlijk zou moeten zijn. Maar gelukkig zijn we niet zo saai dat dat gebeurd. Voor het budget is het echter zeer goed!

Rekeningen

Januari
Relatief weinig rekeningen in Januari, echter ook een van de creditcard. Waardoor we toch iets hoger zitten dan gemiddeld.

Februari
Zeer weinig rekeningen :) Daar houden we van, helaas zijn de meeste belastingen weer binnengekomen die een betaling verwachten van ons en dus zal deze in maart naar verwachting iets hoger zijn.

Auto
De auto kan ik heel kort over zijn. Geen 1x getanked deze maand dus ook een goede maand voor het budget!

Huis
Ook hierover kan ik heel kort zijn. Er zijn nog geen uitgaven geweest op dit vlak. Wel denken we eraan in de zomer iemand te laten komen voor isolatie. Want deze winter hebben wij het veeeeeeeel te koud gehad in huis. Hierdoor zijn we ook een hoop gas gebruikt die niet gebruikt had hoeven worden. Daar houd ik jullie van op de hoogte.


Conclusie
Hoewel er nog geen trend te ontdenken valt is wel duidelijk op te merken dat we dit jaar veel meer uitgaven gaan hebben dan 2012, waarin we behoorlijk wat gespaard hebben. De vakantie komt eraan, en deze uitgave wordt volgende maand geind. Daarnaast hebben we dus onze meubels die nog geld gaan kosten, en denken we aan isolatie verbetering van het huis. Naast dit alles willen we het liefst dit jaar nog een korte vakantie ergens in de herfst gaan nemen waardoor de uitgaven van 2012 relatief gezien enorm laag zijn..... Ach ja, we genieten er ook enorm van en zolang we op de basisposten (zoals bovenstaande) letten moet het toch goed komen met ons.

1 opmerking:

  1. In ieder geval zie je het aankomen, en zijn het geen onverwachte uitgaven!

    BeantwoordenVerwijderen