zondag 3 maart 2013

Gezamlijke spaarrekening *Update*

Een tijd geleden dat ik mijn gezamelijke rekening heb geupdate, maar rechts zie je nu weer het actuele bedrag staan. Voor het eerst eens een Excel shot erbij van zowel 2012 als 2013.

Bij en af bedragen gezamelijke spaarrekening

- bedrag in maart
Het is deze maand behoorlijk afgenomen doordat we alvast geld van de spaarrekening hebben gehaald ten behoeve van de betaling van onze meubels die in April komen. Daarnaast vinden we het fijn voor de vakantie om iets meer geld op onze betaalrekening te hebben, waardoor het totaal nu op 5000 euro komt te liggen.
Wel moeten we nog beslissen hoe we de rest van het bedrag van de meubels gaan betalen. Ik denk dan toch maar van onze eigen rekening om onze gezamelijke rekening niet te veel te belasten. Ik hoop dat 5000 euro de ondergrens gaat worden van 2013 en dat we dit jaar eens de 10.000 euro op deze rekening gaan zien

Doel
Het doel van 10.000 euro is nog steeds in ons hoofd, echter zoals verwacht is het toch moeilijker te halen als je niet bijstort en het enkel en alleen doet van wat er over is op je gezamelijke rekening. Nu hebben wij nog geluk dat er vaak 500 - 1000 euro per maand overgeschreven wordt, maar de uitgaven die hiervan worden gedaan zijn ook zodanig dat je buffer meteen is ingezakt en de 10.000 weer ver te zoeken is. Toch mogen wij absoluut niet klagen en is een buffer natuurlijk ook hiervoor :) Maar ja, je blijft een consuminderaar nietwaar!


10 opmerkingen:

 1. Ik heb dat ook verschillende jaren gehad. Stond de 10 erop en dan kwam er weer een uitgave die van die rekening moest. Afgelopen maanden heb ik bewust niets van die rekening gehaald en sinds januari staan de 10 te pronken en kom ik er ook echt niet meer aan. (tja of er moet een noodgeval komen) Het bedrag erboven begint flink te groeien en zodanig dat de 10 hopelijk niet meer aangebroken hoeft te worden. Inderdaad een heerlijk gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een heel ander vraagje. Hoe zet je een excel in je blog. Ik ben mijn scheve kolommen zat maar weet niet hoe het moet.

   Verwijderen
  2. Excel zelf zet ik nooit in mijn blog. Dit is gewoon een plaatje toevoegen :)
   Ik heb op Windows 7 het tooltje (Snipping tool) die sla je op je pc op, en daarna uploaden naar dit blog :) eitje dus!

   Verwijderen
  3. Ik kopieer het en plak het in Paint, daar sla ik het dan op. Wel soms een enorm gedoe om het leesbaar te krijgen.
   Wat bedoel je met Snipping tool, waar zit dat?

   Verwijderen
  4. Je moet wel Windows 7 hebben daar zit het standaard bij. Het heet in de engelse versie "Snipping tool" in de nederlandse versie heet deze " Knipprogramma"

   Als je op Start klikt en dit intyped dan moet deze naar boven komen :) Succes!

   Het is veel makkelijker doordat je meteen een stuk aan het knippen bent wat je nodig hebt.

   Verwijderen
 2. Mooi overzicht hoor! Ik wil graag de 5000 halen, en die zou ik in mei halen, alleen hebben we een aanbetaling moeten doen voor onze vakantie en nu duurt het dus wat langer, maar ik ga ervan uit dat het nu rond augustus wordt dat ik het bedrag heb! We gaan gewoon door..

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De 10.000 halen??? 10.000????
  Oh my God! Voor 10.000 EUR moet ik welgeteld 10 dagen werken. Ik haal de 10.000 dus minstens een paar keer elke maand. Het is dus geen kwestie van consuminderen en dito toestanden, maar eerder van de juiste job te zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard is er voor iedereen een ander bedrag. Echter kan je niet ervanuit gaan dat iedereen dit heeft. Is ook niet mogelijk. Want anders krijg je wel een erg hoge inflatie :)

   Verwijderen
 4. misschien kunnen jullie in overleg het bedrag dat op de gezamelijke rekening gestort wordt verhogen tot de 10000 bereikt is. Ik weet niet hoeveel ruimte er is om privé te sparen voor elk van jullie, maar stel dat je daarvoor nog 500 euro overhebt, zou je dat kunnen halveren en elk 250 euro bijleggen zodat er 5000 euro bijgespaard kan worden in de 10 maanden die nog resten. In theorie is het gelijk of het geld op jullie gezamelijke dan wel op je eigen rekening staat, maar het voelt waarschijnlijk anders aan. Wij hebben enkel gedeelde rekeningen, gelukkig maar, anders kon ik niet thuisblijven voor de kindjes of moest mijn man mij gaan betalen om voor zijn kids te zorgen of zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We willen dat eigenlijk niet doen. Ik weet zelf niet waarom eigenlijk niet, maar het is een gevoel dat je het dan maar aanvult om het aan te vullen. In principe is dit een mooi doel om te gaan halen.

   Verwijderen