Januari update

 Het is inmiddels 23 januari en de laatste post is inmiddels alweer meer dan twee weken geleden. Er is weer genoeg gebeurd na de bewogen kerstvakantie. Even weer een status update om alles op een rijtje te zetten.

Januari update

Op een rijtje

Laten we beginnen met goed nieuws. We zijn in iets rustiger vaarwater gekomen en de dagen beginnen weer een beetje “normaal” te lopen. De ziektes zijn het huis uit, op een verkoudheid van dochterlief na dan, en we het huis is weer aardig op orde. Tot zover het goede nieuws.

Met schoonvader is het nog niet goed, want ook na twee weken van een heleboel onderzoeken is het nog steeds niet bekend wat het vervolgtraject is en wat voor soort tumor er in zijn hoofd zit. Bovendien is het slechter met hem gesteld. Zo heeft hij nu helemaal geen kracht maar in zijn linker arm en been en kan hier dan ook absoluut niets mee. Wel is er een biopt genomen om hopelijk vast te stellen wat voor soort tumor het is en wat er tegen te doen is. Dit kan, aldus de doktoren dan, nog een week of twee weken duren. Persoonlijk, zeker met de verslechtering, verbaas ik mij erover waarom het allemaal zo lang moet duren. Nu ben ik gelukkig niet al te bekend met het zorgsysteem in Nederland, maar het voelt allemaal traag aan. Natuurlijk ben ik daarin behoorlijk partijdig omdat het onszelf betreft, maar alsnog….

Veel reisbewegingen

Dit heeft er ook toe geleid dat we veel reisbewegingen hebben gemaakt om daar te komen en te zijn. Daar hoef ik niemand voor uit te leggen, zeker omdat het niet om de hoek is, dat dit als je besluit erheen te gaan je de hele middag / ochtend of ochtend en middag kan afschrijven. Met een kleintje erbij die je niet altijd mee wilt hebben vanwege logische redenen houdt dat ook oppas zoeken in en natuurlijk de nodige uitleg. 

De dagen vullen zich wel en onze backlog met items die we thuis nog moeten doen vullen zich daarmee ook gestaag. Toch is het op een dusdanig niveau dat alles te behappen is en we niet heel erg achterlopen het zijn meer de dingen die ik anders wel zou doen die nu niet zijn gebeurd.

Blog

De ambitie om lekker te gaan bloggen over financiële dingen, het jaar afsluiten en zien hoe we ervoor staan in onze reis naar FIRE is helaas ook op de backlog komen te staan. Vaak is de zin er niet om er even goed voor te zitten en is nu ook niet zo relevant. Het systeem waar we mee werken is dusdanig op orde dat het vanzelf doorloopt en alles wel goed komt en bovendien zijn er even belangrijkere zaken dan bloggen. Toch kriebelt het wel, zoals deze blogpost ook getuigd, maar wordt dit stiekem tussen een meeting in op de maandag even opgetyped. Gewoon om even de gedachtes op orde te zetten.

Ritme en regelmaat

Het nadeel van de onduidelijkheid is dat je ook geen plan kan maken. Wat gaat er gebeuren, komt er chemo? Komt er een operatie? Moet de thuissituatie gewijzigd worden en zo ja, op wat voor manier? Hoe kan er ondersteund worden en vooral ook, hoe kan het behapbaar zijn voor mijn zwangere vrouw. Genoeg vraagstukken die zorgen voor ritme en regelmaat voor beide zijdes. Maar op dit moment is het simpelweg onbekend en dat is iets waar ik slecht tegen kan. Ik hoop echter dat we wel hier snel duidelijkheid in kunnen krijgen en dat we alles een beetje op een rijtje kunnen gaan zetten en plannen voorwaarts kunnen maken. We zijn nu in een sleur ritme gekomen waar nog geen licht aan de andere kant van de tunnel is, welke uitkomst dit dan ook is, goed of slecht. Op dit moment hebben we dan ook vooral behoefte aan duidelijkheid.

Duidelijkheid zorgt voor ritme en ritme zorgt voor rust. Hopelijk komt dit binnen nu en twee weken en kunnen we vanuit die ritme en rust weer langzaam opbouwen naar een “normaal” waarin hopelijk ook bloggen weer centraal staat.

Reacties

  1. Herkenbaar, ik heb liever duidelijkheid (goed of slecht nieuws) dan onzekerheid of uitstel. En uiteraard zijn dit soort zaken veel belangrijker dan bloggen.

    Wel goed dat de ziektes weer de deur uit zijn. Succes met het wegwerken van je backlog!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts