De kosten van een vakantie dichtbij huis

Zoals ik al meldde in mijn vorige blogpost over mijn mini-vakantie was ik benieuwd naar de kosten van de mini-vakantie en of dit nu zoveel verschilt per dag op een verre vakantie. De administratie is bijgewerkt en ik kan beginnen met vergelijken.


Onze mini-vakantie
De totale kosten voor vier dagen weg (Nederland/Duitsland/Belgie) waren 644 euro. Hiervan was 320 euro voor overnachtingen. Gemiddeld zijn we 80 euro per nacht kwijt geweest om ergens te kunnen slapen, waarvan 2 overnachtingen ook ontbijt was inbegrepen. Een bedrag wat mij meevalt. Het kan altijd goedkoper, maar we willen toch ook wel een beetje comfort hebben.
De overige kosten zijn benzinekosten, eten en aankopen. Per dag is dit een bedrag van 161 euro.

Verre vakantie
Als vergelijking neem ik de vakantie van vorig jaar. Hier waren we 21 dagen ver weg tegen een totaalbedrag van 6400 euro. Ik heb toen geen verdere verdeling gemaakt in kosten, maar alles onder het kopje vakantie gehangen. Per dag is dat een bedrag van 304 euro.

Verschil
Dat is nogal een verschil tussen deze twee vakanties. Uiteraard is het appels met peren vergelijken, want de ene is een vliegvakantie met rondreis en de vakantie van dit jaar was met de eigen auto. Maar toch ben verbaasd wat een verschil het kan zijn.

Neemt niet weg dat doordat we zo goedkoop (totaalbedrag) zijn weggeweest het budgetpotje van vakantie nog steeds behoorlijk gevuld is. Nu met de kleine op komst ben ik ook bang dat verre vakanties niet meer vaak gaan voorkomen de aankomende jaren. Als gevolg hiervan heb ik het maandelijkse budgetpotje allocatie aangepast van 100 euro naar 50 euro voor vakanties (dit was al eens aangepast van 250 naar 100 euro per maand). Daar moeten we voor redden met wat er over is van dit jaar voor de komende jaren!

Toch weer een bezuiniging gevonden.... Helaas is er wel een potje voor teruggekomen die de bezuiniging voor een groot gedeelte ongedaan maakt :) Maar daar weten ouders alles vanaf haha

Reacties

Anoniem zei…
Ik vond kamperen met kinderen heerlijk. Goedkoop, in de natuur(natuurkampeerterreinen) en de kinderen vinden er altijd vriendjes zodat je zelf voor de tent kan koffiedrinken of boekje lezen.
Nicole zei…
Wij zijn met onze kinderen vanaf baby op vakantie gegaan met het vliegtuig naar Griekenland en/of Spanje. Onze kinderen werden ook heel blij van een strandvakantie. Onze oudste is 20 en gaat volgend jaar met vrienden weg. Dochter van 15 wil nu graag een keer naar een landal park. Waarschijnlijk wordt het Duitsland. Omdat man een gloednieuwe lease auto heeft financieel best een goed idee. Ben benieuwd hoe het gaat bevallen.
Fijn dat je zo voordelig uit kwam!
Voor kamperen zijn wij geen types. Lekker een hotel voor ons!
Zeker! En leuk om eens berekend te hebben

Populaire posts