maandag 9 december 2013

Depositorekening bij Leaseplanbank

Enige tijd geleden blogde ik al dat mijn deposito binnenkort vrij komt. En dat moment is nu ook echt bijna aangebroken 16 december. Wat ga ik nu doen?

De keuzes
Een half jaar geleden had ik de hoop dat het de betere kant op ging met de spaarrentes. Nu een half jaar later blijkt niets minder waar en zitten we nog steeds op lage rentes. Het is nergens veel soeps, maar toch ben ik gaan rondkijken wat mijn opties waren.

Momenteel zit ik bij Moneyou en hier heb ik het 6 maanden geleden weggezet voor 1,95%. Hoe zijn de standen op dit moment voor de twee hoogste banken.

Moneyou
6 maanden: 1,85%
1 jaar: 1,90%

Leaseplanbank
6 maanden: 2.00%
1 jaar: 2,15%

 Simpele keuze
De keuze is heel simpel dus om toch te gaan voor LPB deze keer. Aangezien ik nog geen rekening bij hun heb, heb ik deze zojuist geopend. Dit zal dus voor de 16de wel geregeld zijn zodat ik het prima op tijd weg kan halen en alles rustig kan regelen.

De wat moeilijkere keus is, of het nu 6 maanden wordt of een jaar? Gezien naar het verleden waarbij ik er al een keertje naast zat met 6 maanden denk ik dat het veiliger is om het nu voor 1 jaar vast te zetten. Het geld heb ik niet per direct nodig dus dat is geen enkel probleem.

Dilemma weer opgelost voor 1 jaar
Dit dus. Het is weer duidelijk wat het gaat worden, en voor deze tijd is een rente van 2,15% niet verkeerd. Zeker als je kijkt naar de gemiddelde rente van 1,80% voor deposito rentes op dit moment kan je niet beter krijgen voor deze velige manier van sparen.

8 opmerkingen:

 1. ik moet me er ook eens in gaan verdiepen idd. we hebben nu alles bij ohra en ing staan, maar ohra levert ook niet meer de 5% op die het ooit opleverde. (en is geen deposito). we hebben ook niet alles nodig dus eens in gaan verdiepen of we ook een deel vast gaan zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je het geld nu niet nodig hebt, is dit wel een leuk "spelletje". Elk jaar of 6 maanden schuiven is een kleine moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Qua rente is de keuze inderdaad duidelijk! Fijn dat je er weer uit bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste allemaal,
  Wij hebben in 1 jaar flink wat hypotheek kunnen aflossen. We hadden een aflossingsvrije hypotheek en deze behoorlijk terug kunnen brengen. . We zijn er blij mee. Heeft te maken met de ontwikkeling een aantal jaren geleden op mijn werk. Er werden 20 man ontslagen. Dan wordt je wakker en we zijn vervolgens een plan gaan opstellen om problemen te voorkomen. Moet er niet aan denken bij Martijn Krabbe te komen met executieverkoop, doei. We hebben geluk gehad en een aardig kapitaal kunnen bijverdienen met beleggen in aandelen. Tuurlijk zit er altijd een gevaar in, alleen wie niet waagt....Nu zitten we heel rustig op de bank en lachen regelmatig naar elkaar als we hieraan denken. Dit is financieel een hele goeie beslissing geweest.
  Wij willen jullie dit niet onthouden...doe iets met je spaargeld, wat de banken nu gebruiken om uit te lenen tegen 4 a 5 % , terwijl jij 1,8% krijgt. De banken lachen zich dood. Het is toch veel leuker als je zelf zo hard kan lachen. Wordt ook wakker en doe iets !!!
  Veel succes.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij hebben geen hypotheek (en zouden ook niet het bedrag kunnen krijgen voor een vergelijkbaar huis als wat we nu huren). geld beleggen durf ik niet omdat ik er niets van weet.. en ik vind het dom om niet te weten waar je je geld instopt.. ;) (nee ik beweer niet dat t van jullie dom is oid, ik ga er vanuit dat je wel gekeken hebt waar je in belegt en niet zomaar iets gedaan hebt!) maar ik zou dat doodeng vinden als ik het sotp in iets wat ik niet ken en niets van weet. (eng is misschien ook een beter woord dan dom)
   ik hou het dus bij sparen en evt deposito's.. veel veiliger voor mn gevoel, maar ondertussen hebben we wel bijna een buffer dat vriend wil gaan beleggen met een deel wat we evt zouden kunnen missen :) dan vind ik het al een stuk minder eng ;)

   Verwijderen
  2. Hoi Gretha,
   Nou, dan hoef je je geen zorgen te maken over een aflossing (;-))). Toch zou ik je willen adviseren om hier toch eens naar te kijken. Uiteraard moet je wel weten wat je doet en wat je wilt.
   Het is met beleggen hetzelfde als je spullen voor in huis koopt. Als je een stofzuiger of een TV koopt ga je ook eerst eens goed rondkijken wat de mogelijkheden zijn. Hier hebben de meeste mensen ook geen verstand van en laten zich voorlichten door de verkoper. Maar goed Grethe, het is sowieso verstandig om nooit alles te beleggen. Dat geldt ook voor een deposito. Zorg dat je altijd geld achter de hand hebt voor onvoorziene zaken en geen deposito moet gaan openbreken.
   Heel veel mensen die ik spreek vinden het eng, omdat het onbekend is Na een tijdje handelen vinden ze het zelfs leuk en spannend...en dat is het. Zeker als je je eerste winst binnen sleept..Maar nogmaals, soms moet je gewoon geduld hebben. Maar in jullie geval is dat volgens mij geen probleem. En...begin desnoods eerst met 10% van je gespaarde geld..rustig starten..
   Het is slechts een omschakeling in denken en een nieuw pad voor de toekomst. Je zult zelf ervaren dat dit een ommekeer in je leven is, echt.
   groeten,
   Gert

   Verwijderen
 5. Waarom niet gewoon op de normale spaarrekening zetten van LPB, het verschil in rente met een half jaar is in ieder geval miniem, de rente is 1,96%. Mochten de deposito's eventueel gaan stijgen in de komende maanden dan kun je er alsnog van profiteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zijn de rentetarieven die je vernoemt bruto of netto ? Wordt er in Nederland roerende voorheffing afgehouden op termijnrekeningen ? Wij, Belgen, betalen op de rente van een termijnrekening nog eens 25 % roerende voorheffing.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen