Verbouwingkosten en de verbouwing zelf

Vorig jaar hebben we hier in huize Luxe of Zuinig een grote verbouwing gehad. De gehele beneden verdieping was aan de beurt want het statement bij ons thuis is nog altijd "Als we het doen, dan doen we het goed".

De insteek
In 2010 zijn we komen wonen in ons huidige huis. We hadden grootste plannen om het huis te gaan verbouwen, maar hadden besloten het anders aan de pakken dan de meeste mensen. namelijk door er eerst eens in te gaan wonen en te kijken wat we nu echt wilde hebben. Want wellicht zijn de dingen die we denken dat we nodig hebben helemaal niet de items die we in het dagelijks leven gaan gebruiken. Immers elk huis heeft zo zijn gemakkelijke dingen en zijn minder gemakkelijke dingen die je moet leren.

6 jaar later
Het wachten op de verbouwing heeft 6 jaar op zich laten wachten en ik meen het echt dat we er stiekem wel 6 jaar ook echt mee bezig zijn geweest (waarbij de eerste 4 jaar op een laag pitje maar wel gewoon in gedachte met dingen die we aangepaste wilde hebben). Twee jaar geleden zijn we dan eindelijk echt begonnen met zoeken van de juiste aannemer, keukenboer materialen en eisen die we hadden. Een zoektocht die moeizaam ging maar wel uiteindelijk zijn vruchten hebben afgeworpen want met elk item zijn we tot nu toe erg tevreden.

De verbouwing
We hebben de volgende items aangepakt:
- Bijkeuken
- Keuken
- Woonkamer
- Gang
- Trapgat

Elk van deze items heb zo zijn eigen tegenslagen gekend, maar dit kwam ook doordat we het huis hebben gestripped tot op het bot. Dan kom je dingen tegen die je van te voren absoluut niet kan voorspellen (voorzetwandjes e.d. die er geplaatst zijn, of elektra die oplossingen die dubieus waren)
De verbouwing zelf is begonnen in Maart 2016 en heeft geduurd tot Mei 2016. (We waren toen overigens nog niet echt klaar want er zijn altijd restpunten dat was pas klaar in September 2016) Een behoorlijke tijd waarin we beneden niet meer te vinden waren, maar op de eerste verdieping hebben gewoond. Het werkte verassend goed en de maanden vlogen dan ook voorbij.

Eindplaatje
Nu een jaar verder kunnen we stellen dat we de juiste keuzes hebben gemaakt en erg blij zijn dat we er zoveel jaar over hebben gedaan om pas een besluit te hebben gemaakt. De originele tekeningen die we erbij hebben gepakt toen we er gingen wonen zag ons idee van ideaal wonen er totaal anders uit. Items waar we nu van zeggen, blij dat we ze toen niet hebben uitgevoerd.

Voor iedereen die dan ook een nieuw huis koopt, waar het geen bouwval is en je in principe gewoon in kunt wonen raad ik iedereen dan ook sterk aan om eerst echt er te gaan wonen en dan pas je beeld te vormen van het huis en wat je aanpast wilt hebben. Het uiteindelijke leefgenot wordt hiermee verhoogd en je zal minder snel spijt krijgen van je keuzes. Wij zijn er in ieder geval erg tevreden mee!

Reacties

Doe je goed! Wij wonen hier nu ook 6 jaar en doen ook iedere keer wat :)... Kun je mooi de uitgaven spreiden en de tijd verdelen ;)...
sanpiseth40 zei…
I really likes your blog! You have shared the whole concept really well and very beautifully soulful read!
Thanks for sharing
ลาลีกา

Populaire posts