zaterdag 28 april 2012

Gezamelijke spaardoel: "We komen dichterbij!"

Na weken van geen update heb ik weer de rechterkolom een update gegeven met ons gezamelijke spaardoel.

Kort verleden
Voor de mensen die het even zijn vergeten een korte samenvatting van ons doel voor de gezamelijke rekening.
We hebben in januari 10.000 euro als doel gesteld om op onze gezamelijke spaarrekening te hebben staan. Dit met als doel om hiermee ons te kunnen behelpen wanneer er iets kapot gaat of vervangen moet worden. Puur een buffer voor deze zaken en de buffer die onze zorgverzekering betaald elk jaar. Wie het hele verhaal erachter wil lezen, over hoe wij tot dit bedrag zijn gekomen kan hier terecht.


De stand tot nu toe
Aan het begin van het jaar hadden we nog 1000 euro over van 2011. In de tussentijd zijn de volgende bedragen bijgestort:

29/01/2012 - + 1000 euro
29/02/2012 - + 500 euro
29/03/2012 - + 478,55 euro
28/04/2012 - + 500 euro

Hierdoor zijn we inmiddels al op het bedrag van 3500 euro aangekomen. Het gaat zoals ik eerder al eens heb geblogd helaas mij nog niet snel genoeg. Graag wil ik wat extra bijstorten, maar aan de andere kant heeft dit als gevolg dat onze eigen spaarrekening dan langzamer groeit. We hebben tot nu toe dan ook de keuze gehouden om niet extra bij te storten en het bij deze snelheid te laten. Gelukkig kunnen we ook alvast vooruit kijken en lijkt het erop dat we volgende maand niet 500 euro kunnen sparen, maar 1000 euro! Mits er geen andere uitgave bijkomen. Het wordt immers zomer en de tuin wil ook wat leuks :) 

Vooruitzicht
Met dat in het vooruitzicht is de 5000 euro bijna in zicht en kunnen we ook gebruik gaan maken van een andere spaarrekening. Namelijk een Top rekening van de ING, waar 0,1% meer rente wordt geleverd dan op de standaard internet spaarrekening. We zijn ons bewust van het feit dat de ING niet veel rente geeft in vergelijking met andere banken, maar we hebben al onze bankzaken daar waardoor we in 1 oogopslag alles zien. 

De 10.000 zal dit jaar niet bereikt worden, maar met dit tempo zullen we deze in 2013 zeker gaan bereiken!
10 opmerkingen:

 1. Volgens mij mag je ook gebruik maken van de toprekening als je salaris op de rekening bij de ing wordt gestort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, maar dit is niet mijn prive rekening. Daar hangt een profijt rekening aan vast. Dit is onze gezamelijke rekening waardoor dit niet mag.

   Verwijderen
 2. Zonder de eis van minimaal 5000,- euro bedoel ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat ING nu net zijn spaarrentes verlaagd hebben....
  Misschien is het toch wel de moeite om nog eens even rond te kijken. Ik heb laatst al kosteloos een spaarrekening bij Triodos geopend. Mochten die hun spaarrentes aanhouden, dan ga ik er toch hard over denken om mijn spaarrekeningen van ING over te hevelen. Ik verdenk ING er van nu al de extra bankenbelasting door te rekenen aan hun klanten ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat laatste zullen ze zeker doen, maar dat zal elke bank gaan doen. Zoals hieronder gezegd, ik ga zeker kijken voor een andere spaarrekening, maar deze moet dan meer dan 2.5 leveren. En 0,1% is vaak niet de moeite om te wisselen.

   Verwijderen
 4. Ik moet even reageren op je fantastisch lage energieverbruik...

  Echt 8 KWH en 5 kuub gas?! Hoe doe je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou echt kijken voor een andere spaarrekening! Je hebt zo een rekening geopend, en geld overboeken (heen en weer) is ook gemakkelijk en snel. ASN biedt 2.6%.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met ons eigen kapitaal wil ik dit ook zeker gaan doen, echter heb ik daarvoor al een Profijtrekening, het verschil tussen 2.6 en 2.5 is daarvoor te klein om van rekening te wisselen. Het nadeel bij kleine bedragen is dat de moeite/tijd vaak groter is dan de winst in euro's. En ASN is ook bezig alles te verlagen qua rente.

   Verwijderen
 6. Jullie liggen ruimschoots op schema zo!;)

  BeantwoordenVerwijderen