Hoe zuinig ben jij?

Deze week kwam ik een leuk topic tegen op tweakers.net. Genaamd “Hoe zuinig ben jij?”. Iets wat toch ook wel behoorlijk bij ons past gezien we in onze omgeving toch wel als “zuinig” gezien worden. Desalniettemin is het erg leuk om iedereen hun “afwijkingen” te lezen en dat wilde ik toch graag met jullie delen. 

Hoe zuinig ben jij?

Mijn “afwijkingen”

1. Ondergoed dragen tot het een see-through model wordt (ja ik doe er echt jaren mee)
2. Sokken met gaten kunnen ook nog prima mee
3. Kleding in zijn geheel doe ik jaren mee (mode vind ik irrelevant ten op zichtte van comfort)
4. Herbruik theezakje voor heel veel koppen thee
5. CVTemperatuur in huis nooit hoger dan 19 graden in de winter
6. CV ketel pas aan per 1 november
7. Alle elektra achter schakelaars en timers
8. Lunch altijd mee vanaf huis, nooit in de bedrijfskantine (scheelt een hoop!)
9. Liever thuis eten maken dan uit eten (Veel goedkoper en vaak nog lekkerder en gezonder ook!, Thuisbezorgd is hier zelfs nog NOOIT erin gekomen)
10. Nog veel meer kleine dingen ;)

Mijn “Guilty pleasures”
Toch ben ik niet helemaal heilig zoals de meeste lezers ook weten want het gaat er net zo hard uit bij de volgende zaken:

1. Verbouwingen (gelukkig nu klaar voor een tijdje)
2. Vakanties
3. Elektronica (al ben ik de afgelopen jaren zeer mild hierin!, ik minder, maar als ik dan wat koop moet het wel goed zijn, en dus vaak hierdoor ook duur)
4. Baby (Jeetje wat gaan die kosten hard daar)
5. Auto (jup, eenmaal duur gekocht is ook hogere maandelijkse kosten helaas, maar geen spijt van!)

Wat zijn jullie zuinige “afwijkingen”?

Reacties

 1. Het keukenblok wat al jaren vervangen moet worden, maar ik kan nog koken, mode doe ik niet aan mee, boeken vooral minibieb en ruilen, eten halen niet haal het uit de diepvries, neem eten mee naar mijn werk.Eigenlijk zo veel. Schuldig kerstballen maar dan nog van de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi om te zien. Al vind ik je schuldig moment absoluut geen schuldig iets!

   Verwijderen
 2. Mijn belangrijkste is denk ik dat mijn lievelingsrok gaten heeft, en toch draag ik hem. Ik vind hem zo fijn, dat ik hem niet kwijt wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoenen regelmatig onderhouden, schoenen poetsen dus en repareren,één paar schoenen ging 28 jaar mee! Zelf brood bakken en wasmiddel maken...en de door de verhuurder aangeboden nieuwe keuken heb ik afgewezen omdat ik deze keuken prima vind.
  Waar ik zwak voor heb, beken en dvd's(films & series) Die mag ik van mezelf kopen, want die series kijk ik echt vaker dan dat ik tv kijk. Boeken herlees ik ook.Vaak koop ik wel tweedehands.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh schoenen, herkenbaar inderdaad. Ook daar ben ik slecht in. Want als ze eenmaal lekker zitten wil je geen andere meer!

   Verwijderen
 4. Dat van dat ondergoed herken ik maar al te goed ;) Verder ook voor 1 november geen verwarming aan. En in de winter alleen 's avonds op 20 graden, overdag op 18 of 19. Theezakjes op het aanrecht en de jongens samen in bad. lease auto van mijn man zoveel mogelijk uitbuiten. En ik kijk nu of we de zorgverzekering in een keer gaan betalen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts