In rustig vaarwater

In het leven van Luxe of Zuinig gebeurd er vaak wel wat dat ook wel een blogpost waardig is. Maar de afgelopen tijd is het rustig en de onderwerpen liggen niet meer voor het grijpen, hoewel ik mijzelf nog steeds verbaas over wat voor onderwerpen ik alsnog bedenk. Wordt het leven van Luxe of Zuinig net zo saai als zijn investeringsplan?

In rustig vaarwater

Rustig vaarwater

Na de zomervakantie is, hoe druk het ook is geworden op werk, mijn persoonlijke leven in rustig vaarwater gekomen. De scheiding waar ik eerder meer moeite mee had tussen privé en werk en al jaren mee worstel lijkt toch steeds beter te worden. Ik ben strenger voor mijzelf en daarmee merk ik dat ik het ook beter volhou. Dat zorgt er ook voor dat ik minder aan het multitasken ben en beter gefocust op waar ik mijn tijd aan wil spenderen. Zeker met de kleine in huis ben ik blij dat ik de scheiding steeds beter kan maken. Daarnaast speelt mee dat er om ons heen weinig gekke dingen gebeuren waardoor dit plan ook beter tot uiting komt en ik ook minder aan mijn hoofd heb.

Blog ritme

Als gevolg hiervan merk ik ook dat ik weer in een periode ben gekomen waarin het blogritme ook weer losgelaten moet gaan worden. Ik heb, onbewust, toch de wens om elke twee dagen een blog te publiceren. In het verleden heb ik al eens gezegd dat ik dit niet als harde eigen deadline wil noemen en ik af en toe ook gewoon dit loslaat. Maar persoonlijk voelt elke twee dagen een blogpost voor mijzelf “lekker” aan. Het houdt het ritme van het blog vast en het is voor mijzelf ook een goede uitlaatklep om het even allemaal van mij af te schrijven.
Maar door het opdrogen van de onderwerpen merk ik wel dat het af en toe echt “zoeken” is naar nieuwe onderwerpen. Niet zo heel gek natuurlijk, alles wat ik echt kwijt wilde is inmiddels wel gezegd, en de rest is meer updates op hoe mijn leven gaat en waarom ik bepaalde keuzes maak. Hierbij wil ik ook waken dat ik niet teveel in herhaling val met wat ik al eerder heb geschreven. Ik denk dan ook dat ik mijn eigen “losse” schema van elke twee dagen los moet gaan laten zoals wel meer bloggers inmiddels hebben gedaan. En naar een ad-hoc schema gaan. Dit is natuurlijk funest voor de bezoekers aantallen. Maar goed, zoals ik al vele malen eerder heb gemeld hoef ik gelukkig niet te leven van dit blog, noch heb ik aspiraties om het uit te bouwen tot een imperium of ter vervanging van andere werkzaamheden. Dat maakt allemaal weinig uit.

Herhaling van eerder

Bovenstaande is op zich al een herhaling op zichzelf. Want ook vorig jaar en het jaar daarvoor heb ik momenten gehad dat ik geen flauw idee had wat ik in godsnaam nu weer kon gaan schrijven, en plots krijg je inspiratie en schrijf je zo weer een aantal ideeën op voor een blogposts. Dus wie weet is de aankondiging dat het aantal blogposts minder zal worden te voorbarig. Ik weet mijzelf elke keer toch weer te verbazen. Of wellicht gebeurd er vanaf morgen wel opeens van alles en nog wat dat ik alsnog weer vele maanden vol kan schrijven…. Bijv de verkiezingen en de coalities…. Dat is een boekwerk op zich wat je daar natuurlijk aan kan wijden, zeker in relatie tot wat dit betekent voor de FI mindset.

Genoeg gemijmer, de essentie van deze blogpost was dat alles lekker gaat hier in huize Luxe of Zuinig en het gevoel heb dat ik alles onder controle heb. De conclusie is hiermee inderdaad dat mijn persoonlijke leven net zo saai is geworden als mijn investeringsplan ja. Maar zoals ik wel vaker ook heb gezegd. Saai is goed!

P.s. en zo schrijf je dus opeens een blogpost over gemijmer…. Het kan verkeren zeggen ze dan :D
Hoe gaan jullie om met inspiratieloze momenten voor je blog?

Reacties

  1. Ik wil het liefst op woensdag een blog plaatsen over iets persoonlijks in relatie tot mijn eetstoornis, daarnaast op maandag mijn weekmenu en op vrijdag 'vragen aan mijzelf'. En dat is best vaak en veel, maar tot nu toe vol te houden. Een eerder blog van mij - onder andere naam over ander onderwerp - vond ik na een jaar niet meer makkelijk te vullen omdat ik geen inspiratie meer had. Dus snap je relaas. Doe lekker wat goed voelt, ik blijf je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah ja, ik heb geen verplichte onderwerpen gelukkig. Dat heb ik inmiddels wel los weten te laten. Het is nu meer een echt blog geworden over mijn leven, de keuzes die ik maak en vooral waarom. Ik heb allang gemerkt inderdaad dat als je jezelf in een bepaald onderwerp gooit je echt vastloopt qua blogposts… Op een gegeven moment is alles wel gezegd…. En herhalen kan zeker (goed voor SEO ook) maar is wel behoorlijk saai voor een blogger zoals ik ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts