Q2 2020 - Beleggingen

Er is alweer een kwartaal voorbij en het is alweer zo erg dat we afscheid mogen nemen van de eerste 6 maanden van het jaar. Wat is het hard gegaan!

Ook in financieel opzicht is het hard gegaan en daarom start ik nu met het rapporteren van kwartaalupdates op verschillende onderwerpen zodat ikzelf, maar ook zeker mijn lezers, goed mij in de gaten kunnen houden of het wel allemaal de juiste kant op gaat!

Beleggingen
Vandaag de laatste in de serie, we gaan inzoomen op de waarde van de beleggingen na een knotsgek 2020 waarin we alles wel hebben meegemaakt en ons voorbereiden op de mogelijke volgende dip op de beurs....... of toch niet.....?
We gaan het meemaken. Maar eerst, zoals altijd, een overzicht! Deze keer alleen in de vorm van een grafiek.Mijlpaal behaald!
De oplettende lezer ziet het al natuurlijk, maar we hebben een mooie mijlpaal behaald. Namelijk meer dan 100.000 euro in waarde! En dat vind ik toch wel reden voor een feestje, want ik had niet gedacht dat ik zo snel hier zou zijn toen ik aan het beleggingen avontuur begon.

Q1 vs Q2
Natuurlijk is er wel een reden voor dat ik deze mijlpaal heb bereikt. En dat is te zien in de grafiek bij maart. De beurs ging omlaag en Luxe of Zuinig ging inkopen.  Inmiddels zijn we 3 maanden verder en bleek dat een goede keus te zijn om in te slaan. Ik had minder ingekocht dan ik eigenlijk had willen doen, maar het zorgt er nu wel voor dat deze extra inleg, meelift op de stijgende beurskoers en dus mede heeft bijgedragen aan het bereiken van de 100.000 euro!

Toekomst perspectief
Ik verwacht nog steeds dat er nog een beursdip aan zit te komen. Ik hou dan ook nog wat geld opzij om hier wederom op in te springen als de kans zich voordoet. Wellicht niet de slimste tactiek (iets met tijd in de markt enzo). Maar voor mijn eigen gevoel is lager kopen toch beter dan de prijzen die we nu weer moeten neerleggen voor de aandelen.
Daarnaast moeten we nu werken naar het volgende doel. Namelijk op zoek naar de 200.000 euro. Ze zeggen dat de volgende mijlpaal sneller wordt bereikt dan de eerste.... laten we dan ook maar hopen dat dit waarheid is! Ik blijf sowieso doorgaan met de inleg van 2000 euro per maand dus ook als er geen dip komt, blijft de pot netjes groeien, zei het wat langzamer.
Op naar het volgende kwartaal!
Hoe gaat het met jullie beleggingen?

Reacties

 1. Mooie mijlpaal die 100.000 euro! Ik heb nog 12.000 euro te gaan (met huidige beursstand)...

  Ik ben gestopt met periodiek inleggen, al is dat wel de strategie die ik weer op ga pakken als het weer goed voelt.

  Vorig jaar december heb ik de periodieke aankoop stop gezet. Toen waren het voor mij nog niet de coronaberichten maar de berichten dat de beurs te hoog stond en in 2020 een correctie te verwachten valt.

  In maart net als jou daardoor wel fors in kunnen leggen. Grappig om jouw getrapte strategie te lezen. Ik had ook zoiets ingesteld, maar met iets hogere bedragen (voor VWRL kopen bij 68, 65 en 61).

  Ik wacht nog even met periodieke inleg. Ik ga nog steeds uit van een daling en vul dus de pot voor een scenario zoals in maart. Voor nu blijft mij de instroom van geld in de beurs mij verbazen, terwijl veel stoplichten op rood staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ja ik had ingeschaald dat VWRL nog wel door zou breken naar 55 euro.... Helaas bleek dit niet zo te zijn.
   Voor het periodiek inleggen blijf ik wel doorgaan, maar vooral omdat ik anders te lang op het geld blijf zitten. De markt valt niet te timen en zo blijf je toch netjes doorbouwen aan de pot met geld.

   Succes met het halen van de 100.000 ook! Is toch weer een cijfertje erbij en een mooie psychologische mijlpaal!

   Verwijderen
 2. Q2/2020 was een fijn kwartaal voor mij met een rendement van 20+%. Laag instappen is altijd een goed idee. Die beursdip gaat zeker komen. Wanneer die komt en hoe diep die wordt dat waag ik niet te voorspellen. Kan over een maand zijn maar kan ook nog vijf jaar duren. Vasthouden aan je eigen strategie en vooral veel geduld dan komt het meestal wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact! De strategie is ook simpel bij mij. Gewoon maandelijk inkopen voor X bedrag en als zich een kans voordoet bijkopen. Net zolang tot ik genoeg in de pot heb zitten om FIRE te kunnen zijn.
   Geen reden tot nadenken of twijfel. Gewoon doen!

   Verwijderen
 3. Ik hou ook stiekem wat geld apart voor als de beurs naar beneden knalt. Qua beleggingen ben ik nog niet terug op de top van maart, aangezien ik toen niet extra in heb gelegd.
  Tel je hier ook andere beleggingen mee dan gewoon bij een broker? Ik heb naast mijn gewone beleggingen nog groen beleggen en pensioenbeleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit zijn alleen de beleggingen bij meesman en degiro. Pensioenbeleggen (3de pilaar) vind ik een aparte pot. Daarnaast doe ik aan groen sparen, maar vallen logischerwijs ook niet in dit potje.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts