vrijdag 8 november 2019

Savingsrate update - November 2019

De laatste keer dat ik een update plaatste over mijn savingsrate was het juni. Toen ging het zo voortvarend dat onze gemiddelde savingsrate boven de 70% lag. Ongekend hoog wat natuurlijk ook geen haalbare situatie was voor ons want ik kocht vrijwel niets en de eerste maanden waren natuurlijk valsspelen door de bonussen. Hoe staan we er nu inmiddels voor?Juni, Juli, Augustus en September
Mijn gemiddelde savingsrate is enorm teruggevallen. Van boven de 70% naar net boven de 50%. Maar zoals ik in mijn vorige blogpost al aangaf wat dit te verwachten door de aankomende tuinverbouwing. De betaling daarvan kwam in Juli en dat is dan ook duidelijk te zien in de Savingsrate daar. Een harde -25%. Met andere woorden geld van de spaarrekening af. 
Augustus en September zijn voorbeeldige maanden die precies volgens plan verliepen en boven de verwachtte 55% procent zaten.

Juni en oktober zijn echter niet zo voorbeeldig als verwacht. De reden daarvoor was simpel. Er werd iets meer uitgegeven dan normaal waardoor de SR iets lager uitviel dan verwacht. Waarbij in Oktober hier natuurlijk ook nog de kosten van de  minivakantie erbij kwam. Hierdoor zijn we inmiddels beland op een totaal van 51% en kan ik het alltime record van 64% vergeten. Als ik maximaal zou sparen (100% SR) kom ik alsnog op een SR van maxmiaal 60% met andere woorden. Als ik een jaar einde van 55% haal ben ik meer dan tevreden. Volgend jaar dan eens een nieuwe poging doen voor het alltime high!

Desalnietemin is een SR van boven de 50% erg netjes en kijkend naar de jaargemiddeldes zijn we in een stijgende lijn aan het gaan. De vraag is tot wel niveau dit gaat afvlakken!

Hoe zit het met jullie SR?

1 opmerking:

 1. Een mooie savingsrate heb je. Ik heb eigenlijk nooit onverwachte uitgaven, omdat ik reserveer in potjes. Pas na de gevulde potjes onderhoud, gewone jaarkosten onderhoud, boot, auto en abonnementen en nog eens onderhoud, hou ik 44% over. Tenminste ik verwacht dat.
  Mijn inkomen is sinds halt mei drastisch gegroeid. Maar, omdat ik niet meer werk is het
  lastig te berekenen. Bovendien moet ik reserveren voor belastingen.
  Al met al hou ik 44% over, denk ik. Maar ja dat zie ik in januari of maart wel.
  Drie inkomensstromen, maar veel meer uitgavenstromen.

  Succes met je rendement berekening. Ik voel me met aow, pensioen en stamrecht rijk. Ik reserveer zelfs 150 per maand voor kleding. Dat doe ik, omdat ik het anders weer ga sparen voor iets anders. Zo hou ik mezelf aan mijn afspraken....

  BeantwoordenVerwijderen