maandag 7 juli 2014

Uitgaven mei/juni op een rij

De maand juni is alweer voorbij en dat betekent weer een opsomming van de uitgaven. Omdat ik mei door drukte heb overgeslagen zal ik deze nu ook meteen meenemen. Laten we beginnen met het overzicht.

Uitgaven mei - juni op een rij

Eten
Voor de maand mei en juni zijn we wederom net als april binnen budget van €225 gebleven. Voor mei is dat een aangename verassing, maar voor juni niet. In jni zijn we namelijk 3 weken op vakantie geweest en dat verklaard het grote verschil. Desondanks een positief budget. Hierdoor zijn we ook op de helft van het jaar weer netjes rond het budget van €225 gekomen. Deze maand hopen we ook rond dat bedrag uit te komen, maar ik vraag me af of we het halen.

Aankopen
Door verjaardagen en dergelijke zijn de aankopen deze afgelopen twee maanden gestegen. Maar nog niet hoger dan in april waarbij ook een etentje in zat die we cadeau gaven aan vrienden. In juli verwachten we verder geen grote uitgaven dus verwacht ik rond de €50 uit te komen. 

Rekeningen
In mei hadden we de vriendelijke belastingdienst die we moesten betalen voor de voorlopige aanslag wat meteen een gat in ons budget sloeg van €400. Daarnaast kwam er ook nog een rekening van de waterschap binnen die betaald moest worden. Wat meteen de hoge post verklaard. In juni zijn er geen gekke rekeningen verder geweest waardoor deze op een normale stand is uitgekomen

Auto
Puur en alleen benzinekosten voor de auto de afgelopen maanden. We zijn helaas weer iets vaker met de auto geweest, maar ja dat is ons luxe momentje. Als je 2 jaar terug kijkt hebben we slechts €50 per maand aan benzinekosten.... Dat is toch behoorlijk toegenomen in de tussentijd.

Huis
Geen uitgaven zoals verwacht! En dat willen we zo houden dit jaar, even compenseren met vorig jaar!

Vakantie
Ja daar is dan de grootste kostenpost van het jaar. De vakantie. Zoals gezegd, 3 weken naar de USA is niet gratis en het slechte nieuws is dat dit pas deel 1 van de creditcard rekening is omdat we op 28 mei zijn vertrokken. Dus dit deel is van de eerste gedeelte van de reis. Ik kan jullie vertellen dat deel 2 nog groter is dan deel 1. Ach het was een zeer geslaagde vakantie :).

Taartdiagram totaal uitgaven

Conclusie
Zoals vorig jaar er met de taartdiagram ongeveer 40% aan het huis was opgegaan zo is er nu bijna 40% van onze uitgaven opgegaan aan vakantie. Toch is dit natuurlijk alleen over de totale uitgaven en was er vorig jaar veel meer geld uitgegeven waardoor dit wel een vertekent beeld geeft. Tijd dus om binnenkort van de afgelopen drie jaar een mooie taartdiagram te maken en eens te kijken hoeveel geld waaraan op is gegaan in die tijd. Dat zet het meer in perspectief dan bovenstaande taartdiagram.

Maar we kunnen stellen dat het dit jaar erg goed gaat met de uitgaven. Ze zijn allemaal binnen budget en we gaan goed met de spaarrekening voor de verbouwing. Maar daarover binnenkort meer :)


6 opmerkingen:

 1. Lees een paar maanden met bewondering je blog :).
  Mooi hoe je al die overzichten bij houdt. Zo heb ik het nog niet en laat het zo even (gedeeltelijk tijdgebrek , gedeeltelijk dat het niet een obsessie wordt).

  Als je naar SF bent gevlogen (via Parijs) hebben wij waarschijnlijk in hetzelfde vliegtuig gezeten. Wij zijn de 28e naar SF gevlogen en op 13-6 terug via LA - MSP-AMS.
  De USA is duur maar hadden in Amsterdam tegen een goede koers Dollars kunnen kopen. Ook hebben we de National Park Pass doorverkocht. Ook de creditcard is flink gebruikt maar alles met mate en niet onnodig.
  Momenteel zijn we al aan het sparen voor de volgende reis naar de USA ( hetzelfde gebied maar andere route)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn niet via Parijs gevlogen, maar rechtstreeks via Schiphol naar LA. Dat zal trouwens dan nog een behoorlijk aantal uurtjes extra zokm als je via parijs moet gaan.

   Verwijderen
  2. Het was maar 1 uur meer dan de directe vlucht. ( en scheelde met een directe vlucht € 200,-)
   Vertrokken om 08.00 en kwamen om 13.00 aan dus viel mee.
   Zijn nu al bezig met een reis naar Oost USA voor volgend jaar.. Beetje orienteren wat de kosten zijn qua motels / vliegtickets

   Verwijderen
 2. Fijn overzichtelijk zo'n taartdiagram! Zo krijg je echt een goed beeld waar de kosten zitten. De vakantie is een flinke taartpunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n excel overzichtje maak ik zelf ook altijd, maar ik had er nog niet aan gedacht om het ook grafisch te laten zien, bedankt voor het goede idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  BeantwoordenVerwijderen