maandag 24 maart 2014

De kosten op een rij *februari 2014*

Februari is ook alweer voorbij en dat betekent dat alle cijfers ook weer binnen zijn qua uitgaves. Deze maand is het helaas allemaal wat later dan gepland maar dat heb ik reeds uitgelegd. Laten we kijken naar het overzicht.

Uitgaven februari 2014
Eten
In februari zijn we on budget wederom overschreden. Niet zo heel gek want ik vierde mijn verjaardag en dat kost nu eenmaal meer geld dan een normale maand. Dat is ook meteen de enige verklaring waarom we dit budget zijn overschreden.

Aankopen
Qua aankopen hebben we in februari weer niet echt spannende zaken gekocht waardoor we nogmaals onder de 50 euro uitkomen. Een knappe prestatie al zeg ik het zelf.


Rekeningen
Voor rekeningen zijn we weer hoger dan normaal, zo was er deze keer de waterschapsbelasting die voldaan moest worden en dat was toch zo weer boven de 200 euro. Gelukkig heb je maar 2x per jaar post van hun met helaas ook 2x een rekening. Verder waren er de standaard maandelijkse rekeningen als gas, water en licht naast natuurlijk internet e.d.

Auto
Febrari hadden we slechts 2x getankt en hadden we geen overige kosten zoals verzekeringen e.d. die betaald hoefde te worden. Een goede maand dus.

Huis
Net als vorige maand 0 euro en hopelijk kunnen we dit ook vol houden het komende jaar we hebben natuurlijk nog wat goed te maken van vorig jaar.

Vakantie
Dan maar de duurste post van deze maand. De vakantie. Deze zal voor nu de hoogste post zijn voor een tijdje want dit zijn namelijk de vliegtickets voor onze vakantie eind mei. Dit is dan nog een aanbieding, want normaal waren ze 300 euro goedkoper, maar aan de prijs is wel te zien dat het een eindje vliegen is :) Ik heb er sowieso zin in waarover binnenkort meer.Diagram
Als we kijken naar de verdeling begint vakantie terrein te winnen op de hypotheek van de totale uitgaven. Dat is die totaal niet leesbare linkerblauwe deel dus :). Voo de rest ziet onze verdeling eruit zoals wij hem zelf ook ervaren. Leuk huis, goede vakantie en de kosten die daaromheen vallen.We zitten in mijn ogen goed.

Conclusie
Ook februari is op sommige momenten duurder dan verwacht. Natuurlijk zijn de vliegtickets de duurste van deze maand maar ook de boodschappen zijn weer duurder dan budget. Nu kan ik natuurlijk al een beetje kijken naar deze maand omdat het al zo laat is en zie ik dat het in maart duidelijk beter is gegaan maar toch. We zijn er nog niet en het kan dus zomaar weer veranderen!

3 opmerkingen:

  1. Wbt vakantie, de kosten zijn normaal €300 goedkoper moet waarschijnlijk €300 duurder zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel benieuwd waar jullie naartoe gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Omdat februari lekker kort was, vielen de kosten bij ons gelukkig wel mee.

    BeantwoordenVerwijderen