zaterdag 1 februari 2014

De kosten op een rij *Januari 2014*

Januari 2014 is voorbij en dat is veel te snel gegaan in mijn ogen. Niet alleen was het niet echt winter op het werk was het zo druk dat ik voor het wist alweer februari was. Laten we snel het overzicht erbij pakken.

Uitgaven op een rij van Januari 2014

Eten

Ik heb vorige maand in deze blog gezegd dat ons boodschappenbudget omhoog wordt bijgesteld naar €225. Dat zijn we deze maand ruimschoots voorbij gegaan. De reden had ik gelukkig al aangekondigd want het waren natuurlijk hamsterweken bij de AH. En dat betekent voor ons traditioneel meer aankopen. Zo zijn we uiteindelijk beland op €269,61 voor eten in januari.

Aankopen

Op de aankopen kan ik deze maand heel trots zijn. Want die zijn vrijwel niet bestaand. Wederom doordat het werk zo druk was dat er geen tijd was om geld uit te geven. Dat is dan ook het voordeel aan veel werken. Het betaald zich uit in meer uren en vermoeidheid, maar ook duidelijk in minder aankopen! Deze maand slechts €34,90!

Rekeningen

De rekeningen zijn ook aanzienlijk lager deze maand. Zoals ik reeds aan het begin van het jaar meldde hadden we al meer rekeningen in december betaald en dat heeft in januari voor een lagere kostenpost gezorgd. In plaats van gemiddeld €327 nu slechts €277,11.

Auto

Tja. 3x benzine en 1 keer verzekeringen voor het kwartaal maakt samen €315,92. Niets meer over te melden eigenlijk.

Huis

Een hele dikke €0! En dat is maar goed ook, want vorig jaar is er genoeg uitgegaan!

Vakantie

Ook hier een dikke 0. Maar de vakantie is gepland en aankomende maand zullen deze kosten dus duidelijk gaan stijgen :)

Uitgaven in percentages per post

Percentages uitgegeven

Conclusie

Januari is niet zoals bij veel mensen een dure maand. Dat is bij ons december. Februari gaat wel weer een duurdere maand worden maar ik ben erg benieuwd hoe duur dan!

Hoe is het nieuwe jaar bij jullie begonnen?

7 opmerkingen:

 1. loonbrieven zijn nog niet binnen (en het loon ook niet - valt weer eens in het weekend) verder zoon naar de ortho geweest, hij was beugelvrij en nu moet hij weer een beugel voor de nacht kosten ca 300 euro. Manlief kreeg een 'eigenrisico' overzicht 2013, een kleinigheid betalen. Manlief moet 2 verstandkiezen laten trekken we eigen risico 2014 (is 360,00) maar verder gaat het prima, we zijn niet ziek en gelukkig gezond. Ieder jaar houdt ik in het budget rekening met de 'eigen risico' dus het kan gewoon betaald worden. Alleen de beugel is een tegenvaller, gelukkig hebben we spaargeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jup, kinderen kunnen helaas soms in de papieren lopen. Maar zoals iedereen altijd zegt, je krijgt er altijd zoveel voor terug :)

   Verwijderen
 2. Januari is hier altijd wat duurder omdat ik dan de online aankopen doe bij outdoorwinkels. Juist omdat er dan veel aanbiedingen en acties zijn. Het hele jaar spaar ik mijn wensen op en spaar, en sla mijn slag in januari. Verder gewoon de boodschappen en vaste rekeningen, niks meer of minder dan de andere maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim!, wij wachten vaak ook op de aanbiedingen met de aankopen van kleding e.d. dat scheelt aanzienlijk op jaarbasis.

   Verwijderen
  2. klopt, in de opruiming in januari een winterjas kopen voor de volgende winters scheelt veel geld.

   Verwijderen
 3. januari is een vrij normale maand hier. weinig gekke dingen gehad gelukkig :) extra dingen: scouting van dochter contributie(kwartaal), afrekening water(kregen iets terug, oftewel een lager kwartaalbedrag betaald, gekke is dat t kwartaalbedrag wel omhoog gaat, terwijl we 20 euro minder hoefden te betalen dit kwartaal als eindafrekening, scoutingkleding+dag (45 euro...) hotelovernachting bij ons gekregen dagje sauna (39 euro, incl ontbijt), wat kleding/pyamas voor de kids (zeeman..), nieuwe VOG's aangevraagd voor mijn werk als gastouder (50 euro), en naar de kapper geweest samen met dochter (50 euro, ook een tangle teezer gekocht omdat haren kammen bij haar zo'n zeer doet. wat een geweldige kam! nu zo klaar met stuk minder hard huilen.. maar nog steeds t gehuil en geklaag mama waarom wil je me zeer doen.... auch arme meis) wel wat extra uitgaven dus maar te overzien en niet echt gekker dan andere maanden. altijd wel wat "onverwachte" uitgaven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Per toeval kom ik langs op je blog, dit is leerzaam voor mij. Dus ik ga aan de slag en kijk wat ik kan gaan bezuinigen. Bedankt dat je me de ogen opende. Groetjes en fijne zondag verder.

  BeantwoordenVerwijderen