zaterdag 4 januari 2014

Spaarrentes update Januari 2014

Zoals ik reeds in mijn eerdere blog over spaarrentes Oktober 2012 meldde was ik begonnen met het inventariseren van de spaarrentes en wat de trend hiervan is. Helaas kon ik maar accurate data verzamelen vanaf het moment dat ik begon, daar alle gegevens daarvoor enkel in grafieken terug te vinden was en niet meer wat de exacte waardes waren.
Ik heb toen beloofd elke maand hiervan een update te geven, zodat iedereen kan zien of hun rente die ze ontvangen van de bank nog een gemiddelde rente is of een rente waar ze zwaar onder vallen. Dan is het een reden om over te stappen of van spaarrekening te wisselen.

Voortgang
Geen grote update. Het is wederom ietsjes gezakt of stabiel gebleven.

Hoogste en laagste spaarrente normale spaarrekening
Vanaf 1 januari 2014 zijn dit de hoogste en laagste rente op de normale spaarrekening

Hoogste spaarrente: Moneyou = 1.80%
Laagste spaarrente: Triodos Internet = 0,50%

LPB heeft stuivertje gewisseld met Moneyou. Waarbij eerst genoemde van 1,98% naar 1,73% is gedaald (wat echt een enorme drop is) is Moneyou gelijk gebleven op 1.80% waardoor deze dus de beste rente levert. 

Hoogste en laagste spaarrente Deposito 1 jaar

Hoogste Spaarrente: LeaseplanBank = 2,15%
Laagste Spaarrente: ING  = 0,35%

Hier heeft LPB nog wel de beste rente. Toch opvallend!
Gemiddelde spaarrente ontwikkeling

De gemiddelde spaarrente komt op 1 december uit op 1,27%. Hiermee is de rente  licht gedaald met -0,03% ten op zichtte van vorige maand.

Voor de depositorente geldt dat de gemiddelde depositorente op 1,78% uitkomt. Dat is een daling van -0,022% ten op zichtte van december. 

Conclusie

Opvallend om te zien dat LPB opeens de rente zo omlaag gooit. Een voorbode voor de overige banken? Gelukkig heb ik net het spaargeld weggezet voor 2,15% bij LPB. De hoogste die er mogelijk is en dat is natuurlijk gewoon goed. Daarnaast heb ik ook nog geld staan bij Moneyou wat ook de hoogste rente is en dus doe ik het absoluut niet slecht. Hopelijk stopt het nu eens met de daling en gaan we weer eens stijgen.

15 opmerkingen:

 1. hoe bevalt moneyou ? we hebben nu ing spaarrekeningen (gekoppeld aan de betaalrekening) en een ohra (met maar 1,5%) spaarrekening met automatisch incasso (wel fijn.. ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moneyou bevalt goed, maar LPB ook. Dat is het voordeel bij internetaanbieders dat ze erg makkelijk zijn in gebruik.

   Verwijderen
 2. De spaarrekening van Nationale Nederlanden zonder verdere voorwaarden geeft op dit moment 1,85%.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh, dat is inderdaad iets hoger. Ik heb mijn overzicht beperkt tot banken omdat het anders te groot wordt.

   Verwijderen
 3. De rentes zijn triest laag op dit moment, heel jammer is dat.
  Wel een motivatie om meer af te lossen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Maar een beetje cash achter de hand is natuurlijk ook fijn.

   Verwijderen
 4. Moneyou bevalt goed, en sinds kort hebben we ook een internetspaarrekening van centraal beheer, je rente krijg je dan iedere maand! Nu nog niet zo interessant, maar als straks de rente gaat stijgen en er wat meer op de rekening staat wordt het wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kreeg dit jaar flink wat minder rente dan vorig jaar,maar ben toch blij dat ik een flinke buffer heb , ik woon in een huurhuis dus heb geen hypotheek die ik moet aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de rentes ook een extra reden om lekker af te lossen!! Dat levert veel meer op. In geld, in lage maandlasten en een leger hoofd, wat voor mij onbetaalbaar is! Wel natuurlijk met een buffer(tje) achter de hand dat voor onze situatie toereikend is/lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed van je de spaarrentes trouw bijhoudt, maar ik mis iedere keer die van Nationale Nederlanden (voorheen WestlandUtrecht). De SpaarOnline rekening daar geeft momenteel 1.85% rente, toch net iets hoger dan Moneyou

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nationale nederlanden is natuurlijk een verzekeraar en daarom heb ik hem niet meegenomen. Ik heb mij puur gericht op banken.

   Verwijderen
 8. Even een vraag totaal naast het onderwerp:
  Ik lees al een tijdje diverse blogs oa de jouwe. Deze blogs zijn voornamelijk van Nederlanders, kennen jullie toevallig ook Belgische bloggers gezien bepaalde zaken toch verschillen?
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan naar teljecenten.be gaan. Die staat ook hiernaast in mijn lijstje. Hij is op dit moment alleen niet aan het bloggen vanwege de aankoop van zijn huis, maar er staat al genoeg info op :)

   Verwijderen
 9. Heej Luxe of zuinig ik heb je aan mijn lijst toegevoegd! Maari k las je al een hele tijd hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen