zaterdag 21 december 2013

De winter is begonnen

 Vandaag is het zover. Om 18:11 begint de astronomische winter en zijn we officieel een periode opgeschoven. Echter als je naar buiten kijkt heb je nog absoluut het idee dat het nog heel erg herfst is.

Wintervoorbereidingen
Dat betekent ook dat de wintervoorbereidingen in huize luxe of zuinig nog ver weg zijn. Kijkend naar de lange termijn lijkt het pas ergens in januari echt om te gaan slaan met kans op vorst. Dat is goed voor de portemonnee want dat betekent dat de CV niet zo hard hoeft te loeien! Daarnaast hoeft de buitenkraan nog niet afgesloten te worden etc etc. Waar we vorig jaar al die zaken al lang en breed hadden uitgevoerd en het nu min of meer vroor zo anders is het nu.

Weekend
Echter in plaats van op alles te wachten hebben we reeds de planten binnengehaald en de bollen uit de tuin gehaald. Dit weekend wilde ik beginnen met de rest van de tuin helemaal geschikt maken zodat we daaraan niet meer veel hoeven te doen tot het weer lente wordt.

Wat doen jullie allemaal voor voorbereidingen voor de winter?

5 opmerkingen:

 1. Cv hard loeien ? Hier hoor je hem niet is hij wel goed ingeregeld ???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben toch al wel begonnen wat voorraad in te slaan van zware en houdbare producten zodat als het toch nog wel echt winter word ,ik er niet met de fiets op uit hoef om met zware boodschappen te sjouwen, de warme kleding en handschoenen en mutsen liggen voor het grijpen , ook een extra dekbed en een lekkere deken voor op de bank liggen binnen handbereik, maar gelukkig voor mijn portemonnee hoeft de verwarming nog niet hoog te staan ,sterker nog doordat ik vanmorgen gelijk wat klusjes in huis ben gaan doen kom ik er net achter dat de verwarming nog helemaal niet aanstaat !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat de CV nog niet aanstaat redden we hier echt niet. Deze staat al sinds november aan.

   Verwijderen
 3. Ahh winter, was vanochtend een heerlijke -18 graden toen ik de hond ben gaan uitlaten. Het is een hazewindhond, dus alles moest aan. Jas, sloffen, en dan ben je nog steeds maar 10 min buiten omdat mevrouw er dan alweer genoeg van heeft. Moet bekennen dat ik soms weer graag in Nederland wou wonen, winters van 5-6 maanden zijn lang. Herfst en lente hebben we eigenlijk maar 4 weken per jaar.

  Hier in Canada geen vooruitbetaling voor gas/elektra en water rekeningen (zijn twee aparte rekeningen), je betaald wat je verbruikt hebt. Kosten fluctueren voor ons tussen $75 in the zomer en $200-250 in de winter (voor een "gemiddeld" huis voor gas en elektra - we hebben een groot voordeel omdat we op het zuiden kijken). Voor wat betreft voorbereidingen, alle waterleidingen naar buiten zijn afgesloten, tuin is opgeruimt en pondje is leeggehaald (vult zich vanzelf weer in the lente met smelt en regenwater van het dak).

  En ja, de verwarming doet het alweer sinds September.... weinig aan te doen. Gelukkig is on huis relatief nieuw met HR verwarming (geen ketel - alles is hete lucht) en goede isolatie.

  BeantwoordenVerwijderen