zondag 1 december 2013

De kosten op een rij *November 2013*

De maand november is alweer voorbij en dat betekent dan ook weer dat we de eindbalans gaan opmaken. Deze maand schiet er sowieso uit met veel meer uitgaven dan anders. Laten we het overzicht erbij pakken.

Uitgaven van November

Eten

Vorige maand had ik het al aangekondigd dat deze maand qua eten kosten hoger zou zijn dan anders door de verjaardag van mijn vriendin. Het is echter gelukkig binnen de perken gebleven door net over de 250 euro te komen. Helaas is het wel zo dat onze gemiddelde kosten per maand op deze manier wel langzaam omhoog kruipen. December is normaal gesproken ook een erg dure maand, maar we hopen dat deze juist minder hoog zal zijn door normaal door de kerstdagen ergens anders te vieren. We zullen zien of dat ook zo uitkomt of dat we toch zelf iedereen hier uitnodigen. Het is nog niet bekend op dit moment.

Aankopen

De aankopen zijn ook aanzienlijk hoger dan anders. De reden hiervoor is simpel. Aankopen van sinterklaaskado's zorgen ervoor dat deze post hoger is dan normaal. We vieren het twee keer en dus ook twee keer kado's nodig. Met 356 euro 1 van de duurdere maanden.

Rekeningen

Het lijkt wel een trend te worden, want ook deze kosten zijn hoger dan normaal. Zo hoog dat dit zelfs de duurste maand zal zijn van het jaar qua rekeningen. De reden hiervoor zijn de verzekeringen van het huis die betaald moesten worden voor het jaar 2014. Daarmee zijn we in 1 klap 439 euro kwijt. Hoe de verdeling precies eruit ziet zal binnenkort komen als ik een jaarbalans ga opmaken hiervoor.

Auto

Gelukkig toch nog een post die lager kan zijn. Aan de auto zijn we minder geld kwijt deze maand doordat we minder hebben gereden en slechts twee keer hebben moeten tanken vorige maand. Een goede maand hiervoor dus

Huis

De afbetaling van onze kozijnen zal pas plaats gaan vinden in december dus deze maand nog een mooie 0 op het rekest.

Vakantie

Doordat we een op vakantie zijn geweest naar Rome zijn hiervoor kosten gemaakt. Deze kosten zijn tot nu toe alleen het vliegticket en de kosten daar. Nog niet de hotelovernachting die zullen worden meegenomen in december.

Uitgaven in percentages per post

Uitgaven 2013 per post

Conclusie

November is een dure maand geweest waarbij we 662 euro meer hebben uitgegeven dan dat we hadden begroot. Kan gebeuren een maandje duurder als het maar niet een gewoonte wordt zeggen we maar.

Is bij jullie november ook altijd de duurdere maand?

2 opmerkingen:

  1. ja en nee. Dit jaar wel (laarzen en schoenen gekocht in november) maar de decembercadeaus koop ik altijd in november dus ieder jaar begroot ik dit ook in november. December is hier altijd de duurste maand, we geven dan meer geld uit aan (kerst) eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. November komt door Sinterklaas cadeau's absoluut in de buurt van de vakantiemaand. Ook nieuwe winterjassen e.d. tikken lekker aan..

    BeantwoordenVerwijderen