woensdag 6 november 2013

Wat verdiend Google aan je blog?

De meeste van ons bloggers zitten op blogspot. Zo goedkoop mogelijk als we willen zijn, zijn we blij dat we gratis en voor niets een blog kunnen bijhouden zonder te hoeven te betalen voor een domeinnaam of voor hosting perikelen. We hoeven niets zelf te installeren of te updaten, nee alles is meteen klaar voor gebruik en we hoeven alleen maar te bedenken waar we over gaan praten! Wat is google toch een aardige leverancier, of toch niet?

Winstmodel

blogger / blogspot is voor google natuurlijk niet hun paradepaardje waar ze veel geld mee verdienen, maar het is wel makkelijk voor hun om de advertenties op te laten zien. Hoe meer bloggers, hoe makkelijker ze advertentieruimte erbij krijgen en dus ook hoe meer views / clicks ze krijgen op hun advertenties. Deze functionaliteit is dan ook erg makkelijk door hun gemaakt om aan te bieden aan ons. Het kost letterlijk twee klikjes en er staat advertentieruimte op je blog. Of beter gezegd, hun blog!

Advertenties

Hier drijft Google dan ook op, op advertenties. Want hoe meer ze kunnen aanbieden hoe meer het hun oplevert. Daar komt dan ook de krukas van dit alles. Om namelijk een blogspot / blogger account te kunnen krijgen dien gebruik te maken van je gmail account. Met andere woorden, Google weet exact waar je naar kijkt als je ook nog eens gebruik maakt van google chrome! Doordat je bekend bent, weet Google ook meteen de juiste advertenties aan je voor te schotelen, immers je hebt het zelf aan hun opgegeven waar je interesses liggen!

Terug bij af

In plaats van dat zij je blog dus gratis aanbieden bied jij aan Google een hoop gratis informatie. We weten allemaal wat er wordt gezegd. Informatie is macht en in dit geval is informatie is geld. Niets is gratis in deze wereld!

5 opmerkingen:

 1. Dat Google die macht gebruikt, werd ons laatst nog weer eens duidelijk. Onze zoon doet een onderzoeksproject in een andere werelddeel en wilde onder eigen naam, dus niet als onderzoeker, reageren op een forum. Hij koos dus even een nickname. Omdat hij van een g.mailaccount gebruik maakte werd verdere mail van hem, zonder dat hij dat wist, door G.oogle verzonden onder de nickname. Wij ontvingen dus mail van 'een onbekende', maar maakten uit in inhoud op dat het wel om hem moest gaan. Omdat hij aan het andere eind van de wereld zit, maakten we ons toch wel zorgen. Uiteindelijk ontdekte hij het zelf en kon het herstellen. Er was gelukkig nog niet zo veel mail onder die nickname verzonden, zodat het aantal ongeruste personen nog erg beperkt was gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij de reden om addblock, do not track me en mask me mail account te gebruiken. Google kan doen wat hij wil maar mij volgen wordt toch een stuk moeilijker. En sowieso geen gmail en google chrome gebruiken. en als jhe het al gebruikt niet inloggen maar private serving gebruiken
  Paranoia..misschien maar het werkt wel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt natuurlijk die Google Adsense gewoon niet gebruiken. Ik vind Blogger een prachtige uitvinding. Ik heb nu Wordpress blogs en daar betaal ik voor de ruimte, terwijl dat bij Blogger niet hoeft.

  P.S. verdiend moet met een 't'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal waar, maar daar ontkom je bijna niet meer aan. Ik vind het zelf erg fijn dat de mogelijkheid wordt geboden om advertenties te plaatsen, want het is een leuke manier om toch wat bij te verdienen en zo iets van het werk dat je in een blog steekt ook weer betaald te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijft wel een handige manier om met de ads een kleine beetje passief inkomen te genereren. Wat dat betreft hebben veel mensen ook een voordeel aan Google.

  BeantwoordenVerwijderen