zondag 3 november 2013

Spaarrentes update November 2013

Zoals ik reeds in mijn eerdere blog over spaarrentes Oktober 2012 meldde was ik begonnen met het inventariseren van de spaarrentes en wat de trend hiervan is. Helaas kon ik maar accurate data verzamelen vanaf het moment dat ik begon, daar alle gegevens daarvoor enkel in grafieken terug te vinden was en niet meer wat de exacte waardes waren.
Ik heb toen beloofd elke maand hiervan een update te geven, zodat iedereen kan zien of hun rente die ze ontvangen van de bank nog een gemiddelde rente is of een rente waar ze zwaar onder vallen. Dan is het een reden om over te stappen of van spaarrekening te wisselen.

Voortgang
Laat ik er niet teveel over zeggen, maar dat ik teleurgesteld ben in de banken dat ze wederom de rentes omlaag durven te doen nu de economie eindelijk omheen gaat.

Hoogste en laagste spaarrente normale spaarrekening
Vanaf 1 november 2013 zijn dit de hoogste en laagste rente op de normale spaarrekening

Hoogste spaarrente: LeaseplanBank = 1.95%
Laagste spaarrente: Triodos Internet = 0,60%

LPB is nog steeds de hoogste aanbieder met 1,95%.  Triodos doet er nog eens 0,10% vanaf en is daarmee nog steeds en juist nog erger de laagste met 0,60% op hun internet spaarrekening.

Hoogste en laagste spaarrente Deposito 1 jaar

Hoogste Spaarrente: LeaseplanBank = 2,15%
Laagste Spaarrente: ING  = 0,40%

Geen verschil hierin.


Gemiddelde spaarrente ontwikkeling

De gemiddelde spaarrente komt op 1 november uit op 1,30%. Hiermee is de rente 0,05% gemiddeld gedaald. ABN AMRO heeft een verlaging doorgevoerd van zijn spaarrentes net als de Rabobank waardoor de daling heeft plaatsgevonden. De andere banken zijn stabiel gebleven.

Voor de depositorente geldt dat de gemiddelde depositorente op 1,84% uitkomt. Dat is een dalng van 0,019% ten op zichtte van oktober. 

Conclusie

Ik had de hoop dat het ECB de rente langzaam naar 1% durfde te brengen helaas heb ik geen gelijk gehad. Dit in combinatie met de garanties die banken moeten geven dat ze makkelijker leningen gaan geven heeft ertoe geleid dat sommige banken hun rente verlaagd hebben. Het is nog steeds koffiedik kijken, maar het is wel duidelijk dat de trend van daling zich gewoon door lijkt te zetten. Jammer want ik wil graag mijn geld tegen een wat leukere rente gaan vast zetten en hoop toch echt dat in december we weer leuke rentes voorbij zien komen.

4 opmerkingen:

 1. je zou bijna al je geld in je 'oude sok' bewaren.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer, de rente op 10 jarige deposito's is ook maar 3,5% maximaal! En ik wil net beginnen met een paar trappetjes van een deposito-ladder :(. Wat een timing!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om dit na 5 jaar te lezen, de rente is nu op een dieptepunt met nog maar 0,35%

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JUp,
   wie had dat gedacht dat het zover door zou gaan dalen. Ik niet in ieder geval, anders had ik het geld allang weggezet voor 4% rente!

   Verwijderen