Het effect meten van nieuwe kozijnen *Deel 2*

Zoals ik hier reeds blogde ging ik meten wat het effect van onze nieuwe kozijnen zijn. Als meetmethode heb ik hiervoor de nachtverlaging gebruikt, en hoeveel het in de woonkamer in temperatuur afneemt.

Nachtverlaging

Positief was dat in oktober we geen gas hebben verbruikt, maar als nadeel is daardoor mijn plan om al te starten met meten in oktober in het water gevallen. Als gevolg hiervan heb ik veel minder meetpunten op het moment, maar zie ik toch wel al een aardige trend ontstaan aangaande het temperatuurverschil in de woonkamer. Gelukkig in positieve zin. Laten we de grafiek erbij pakken.

Temperatuurverlaging in de woonkamer
Resultaat tot nu toe

In bovenstaande grafiek is de blauwe lijn de temperatuurverlaging in de woonkamer van het vorige stookseizoen. De rode lijn en stippen van dit stookseizoen. Hierbij is het meteen duidelijk dat het nog lang niet zo koud is geweest als vorig jaar. Zou ook niet goed zijn, want het is pas november, maar er is ook te zien dat de lineaire trend een behoorlijk stuk lager ligt dan vorig stookseizoen!

In formule ziet het er nu als volgt uit:

2012/2013: y= -0,3261x + 7,0624
2013/2014: y= -0,1875x + 4,4633

Dat zegt de meeste mensen niet erg veel, maar om hier wat zinnigs over te zeggen dien je hiervoor 0,1875 te delen door 0,3261 wat neerkomt op 0,574977. Vervolgens doe je 1-0,574977 = 0,4250 Wat dus neerkomt op een verbetering van 42,50%.

Conclusie

De voorlopige conclusie is dat we dus 42,50% minder warmte verliezen ten op zichtte van onze oude kozijnen. Dat is een behoorlijk verschil! Ons huis koelt nog steeds sterk af, maar het is in ieder geval afgenomen nu naar normale waardes. Ik heb er namelijk geen enkele moeite mee dat het s'morgens 15 graden is in de woonkamer!

Reacties

Tsjonge, dat is een flink dalende lijn! Fijn dat het zoveel helpt zeg.
Anoniem zei…
ik ben dit aan het jaar ook flink aan het isoleren geslagen , vervangen van nog enkele ramen , extra isolatie aan brengen tussen schotten en kruipruimtes ,en de vliering nog na geïsoleerd , niet gemeten natuurlijk maar mijn woonkamer is nog steeds niet onder de 17.5 graad geweest , dat was voorheen wel het geval.
Anoniem zei…
Leuk die vergelijken maar zie nu in week 47 een gasverbruik van 36 M3 per week vindt ik nog best hoog en dan is de temperatuur nog bijna 5 graden.
Petra zei…
Ziet er goed uit. Mooi verschil.
Anoniem zei…
Fijn dat je investering zoveel rendement oplevert!! WMT
Wiillemien zei…
Houd je bij deze vergelijking ook rekening met de graaddagen? Want pas dan kun je echt vergelijken. Kouder buiten zou tot een grotere daling binnen leiden.
Klopt, we hebben nog steeds last van een groot temperatuurverschil in de woonkamer. Echter is deze veel acceptabeler dan dat dit was, en ook meer in lijn met een huis van 1968. Het is nog wel een lange weg natuurlijk! Maar 42% verbetering teken ik zo voor!

Het aantal m3 is in principe ok. We zitten voor dit jaar op 0,23 m3 per graaddag en dat is zuiniger dan menig huishouden.
Daar hou ik rekening mee bij het verbruik van m3. Dit is puur op basis van temperatuur afname in de nacht in relatie tot de gemiddelde temperatuur buiten.
Anoniem zei…
Ja hier zelden kouder dan die 2 graden die je moet bij stoken (van 17 naar 19)

Ja die graaddagen daar doe ik ook niks mee die 500 M3 die wij per jaar verbruiken zegt mij meer.

Zou maar zo kunnen dat je bij flinke vorst nog 100 M3 verstookt per week :(
Anoniem zei…
Maar dan kan het toch wel zo zijn dat het vorig seizoen kouder was buiten en zo een lagere temperatuur veroorzaakt in de woonkamer.

Je zou een vergelijk moeten doen met zelfde buitentemperatuur en dan kijken wat nu het verschil is.
Anoniem zei…
Wij verlenen harde geld lening

Wij verlenen harde geldleningen en alle andere soorten van leningen, met een rente variërend van 3% - 5%. Wij verlenen van leningen Nation Wide, variërend van 1.000,00 tot 100 miljoen USD / LB / EURO. Wij financieren 100% en met een LTV van 75% -85% op eigendomsverwerving.

Wij bieden de volgende soorten van Hard Geld Lenen:

Hard Geld Lening; Line van het krediet,
Commerciële Hard Geld Lenen
Persoonlijke Hard Geld Lenen
Zakelijk Hard Geld Lenen
Investeringen Hard Geld Lenen
Ontwikkeling Hard Geld Lenen
Overname-Leningen Equipment Leasing
Start-up Leningen Commercieel Vastgoed Leningen
Inventarisatie Leningen Ongedekte Lenen
bouw leningen
Debiteuren Leningen Lines of Credit
Factoring Warehouse Financiering
machines Leningen
Working Capital Leningen Vloeren Lines
Agrarische Leningen, International Loans
Purchase Order Financiering: vrijwel elk type BUSINESS LENING
E.T.C. ..

Indien u interesse hebt contact met ons op via e-mail; fredlenders01@gmail.com

Regards
De heer Fred Finnen
Anoniem zei…
Masthaven beveiligde lening bieden een goedkope en gemakkelijke leningen online aan mensen die behoefte hebben aan geld om dept betalen of start een bedrijf van € 2.000,00 tot € 30.000.000,00 Max , met tarieven van 3 % rente per nietig te herstellen niet meer dan 30 jaar .

MASTHAVEN klanten ontvangen leningen met een zeer lage rente en een goed moment om terug te betalen .

De Chief Executive Director Dot Zink is een geweldige man met een groot hart dus zet glimlach op de gezichten van veel mensen ver en dichtbij , de toewijzing ervan leningen die je leven zal beter met veel advies om te gaan met , dat is wat zijn zeg altijd je verliest slapen ' nachts piekeren hoe je een Legit lening te krijgen voor het starten van een bedrijf of de bestaande uit te breiden? waarom dan niet contact met ons vandaag op Masthaven leningen aan onmiddellijke lening te verstrekken .

* Tweede Mortgage
* Internationale Lening
* Consolidatie van de schuld
* Business Leningen
* Persoonlijke Leningen
* Leningen aan investeerders

De sociale zekerheid en geen credit check is 100% garantie . Het enige wat je hoeft te doen is
laat het ons weten precies wat je wilt en zal zeker uw droom
waar.

Neem contact op via e-mail. masthavensecuredloans@live.com

Eerlijk gezegd , ik wacht op uw antwoord .

Met vriendelijke groet
Mr.Dot Zink " s

Populaire posts