dinsdag 26 november 2013

Het effect meten van nieuwe kozijnen *Deel 2*

Zoals ik hier reeds blogde ging ik meten wat het effect van onze nieuwe kozijnen zijn. Als meetmethode heb ik hiervoor de nachtverlaging gebruikt, en hoeveel het in de woonkamer in temperatuur afneemt.

Nachtverlaging

Positief was dat in oktober we geen gas hebben verbruikt, maar als nadeel is daardoor mijn plan om al te starten met meten in oktober in het water gevallen. Als gevolg hiervan heb ik veel minder meetpunten op het moment, maar zie ik toch wel al een aardige trend ontstaan aangaande het temperatuurverschil in de woonkamer. Gelukkig in positieve zin. Laten we de grafiek erbij pakken.

Temperatuurverlaging in de woonkamer
Resultaat tot nu toe

In bovenstaande grafiek is de blauwe lijn de temperatuurverlaging in de woonkamer van het vorige stookseizoen. De rode lijn en stippen van dit stookseizoen. Hierbij is het meteen duidelijk dat het nog lang niet zo koud is geweest als vorig jaar. Zou ook niet goed zijn, want het is pas november, maar er is ook te zien dat de lineaire trend een behoorlijk stuk lager ligt dan vorig stookseizoen!

In formule ziet het er nu als volgt uit:

2012/2013: y= -0,3261x + 7,0624
2013/2014: y= -0,1875x + 4,4633

Dat zegt de meeste mensen niet erg veel, maar om hier wat zinnigs over te zeggen dien je hiervoor 0,1875 te delen door 0,3261 wat neerkomt op 0,574977. Vervolgens doe je 1-0,574977 = 0,4250 Wat dus neerkomt op een verbetering van 42,50%.

Conclusie

De voorlopige conclusie is dat we dus 42,50% minder warmte verliezen ten op zichtte van onze oude kozijnen. Dat is een behoorlijk verschil! Ons huis koelt nog steeds sterk af, maar het is in ieder geval afgenomen nu naar normale waardes. Ik heb er namelijk geen enkele moeite mee dat het s'morgens 15 graden is in de woonkamer!

12 opmerkingen:

 1. Tsjonge, dat is een flink dalende lijn! Fijn dat het zoveel helpt zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben dit aan het jaar ook flink aan het isoleren geslagen , vervangen van nog enkele ramen , extra isolatie aan brengen tussen schotten en kruipruimtes ,en de vliering nog na geïsoleerd , niet gemeten natuurlijk maar mijn woonkamer is nog steeds niet onder de 17.5 graad geweest , dat was voorheen wel het geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die vergelijken maar zie nu in week 47 een gasverbruik van 36 M3 per week vindt ik nog best hoog en dan is de temperatuur nog bijna 5 graden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, we hebben nog steeds last van een groot temperatuurverschil in de woonkamer. Echter is deze veel acceptabeler dan dat dit was, en ook meer in lijn met een huis van 1968. Het is nog wel een lange weg natuurlijk! Maar 42% verbetering teken ik zo voor!

   Het aantal m3 is in principe ok. We zitten voor dit jaar op 0,23 m3 per graaddag en dat is zuiniger dan menig huishouden.

   Verwijderen
  2. Ja hier zelden kouder dan die 2 graden die je moet bij stoken (van 17 naar 19)

   Ja die graaddagen daar doe ik ook niks mee die 500 M3 die wij per jaar verbruiken zegt mij meer.

   Zou maar zo kunnen dat je bij flinke vorst nog 100 M3 verstookt per week :(

   Verwijderen
 4. Ziet er goed uit. Mooi verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je investering zoveel rendement oplevert!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Houd je bij deze vergelijking ook rekening met de graaddagen? Want pas dan kun je echt vergelijken. Kouder buiten zou tot een grotere daling binnen leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar hou ik rekening mee bij het verbruik van m3. Dit is puur op basis van temperatuur afname in de nacht in relatie tot de gemiddelde temperatuur buiten.

   Verwijderen
  2. Maar dan kan het toch wel zo zijn dat het vorig seizoen kouder was buiten en zo een lagere temperatuur veroorzaakt in de woonkamer.

   Je zou een vergelijk moeten doen met zelfde buitentemperatuur en dan kijken wat nu het verschil is.

   Verwijderen
 7. Wij verlenen harde geld lening

  Wij verlenen harde geldleningen en alle andere soorten van leningen, met een rente variërend van 3% - 5%. Wij verlenen van leningen Nation Wide, variërend van 1.000,00 tot 100 miljoen USD / LB / EURO. Wij financieren 100% en met een LTV van 75% -85% op eigendomsverwerving.

  Wij bieden de volgende soorten van Hard Geld Lenen:

  Hard Geld Lening; Line van het krediet,
  Commerciële Hard Geld Lenen
  Persoonlijke Hard Geld Lenen
  Zakelijk Hard Geld Lenen
  Investeringen Hard Geld Lenen
  Ontwikkeling Hard Geld Lenen
  Overname-Leningen Equipment Leasing
  Start-up Leningen Commercieel Vastgoed Leningen
  Inventarisatie Leningen Ongedekte Lenen
  bouw leningen
  Debiteuren Leningen Lines of Credit
  Factoring Warehouse Financiering
  machines Leningen
  Working Capital Leningen Vloeren Lines
  Agrarische Leningen, International Loans
  Purchase Order Financiering: vrijwel elk type BUSINESS LENING
  E.T.C. ..

  Indien u interesse hebt contact met ons op via e-mail; fredlenders01@gmail.com

  Regards
  De heer Fred Finnen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Masthaven beveiligde lening bieden een goedkope en gemakkelijke leningen online aan mensen die behoefte hebben aan geld om dept betalen of start een bedrijf van € 2.000,00 tot € 30.000.000,00 Max , met tarieven van 3 % rente per nietig te herstellen niet meer dan 30 jaar .

  MASTHAVEN klanten ontvangen leningen met een zeer lage rente en een goed moment om terug te betalen .

  De Chief Executive Director Dot Zink is een geweldige man met een groot hart dus zet glimlach op de gezichten van veel mensen ver en dichtbij , de toewijzing ervan leningen die je leven zal beter met veel advies om te gaan met , dat is wat zijn zeg altijd je verliest slapen ' nachts piekeren hoe je een Legit lening te krijgen voor het starten van een bedrijf of de bestaande uit te breiden? waarom dan niet contact met ons vandaag op Masthaven leningen aan onmiddellijke lening te verstrekken .

  * Tweede Mortgage
  * Internationale Lening
  * Consolidatie van de schuld
  * Business Leningen
  * Persoonlijke Leningen
  * Leningen aan investeerders

  De sociale zekerheid en geen credit check is 100% garantie . Het enige wat je hoeft te doen is
  laat het ons weten precies wat je wilt en zal zeker uw droom
  waar.

  Neem contact op via e-mail. masthavensecuredloans@live.com

  Eerlijk gezegd , ik wacht op uw antwoord .

  Met vriendelijke groet
  Mr.Dot Zink " s

  BeantwoordenVerwijderen