zaterdag 2 november 2013

De kosten op een rij voor Oktober

De maand oktober is alweer voorbij en dat betekent dat we ook eens gaan kijken wat deze maand allemaal voor kosten met zich mee heeft gebracht. Ik zelf ben er wel erg trots op namelijk!
Allereerst zoals altijd een overzichtje

Uitgaven van Oktober

Eten

Iets boven het budget van €200. Maar niet onoverkomelijk veel. We hebben deze maand nergens op bezuinigd, maar komen toch rond dit bedrag weer uit. November gaat een wat lastigere maand worden omdat mijn vriendin dan haar verjaardag viert en het traditioneel dus wat duurder zal uitvallen. Hoe groot de schade daadwerkelijk gaat worden moeten we nog even zien. Het is wel de bedoeling om zoveel mogelijk hapjes en drankjes zelf te gaan maken in plaats van kant en klaar. De vraag is hoe veel we daarbij gaan uitpakken en hoe duur het dus wordt.

Aankopen

We hadden deze maand de afschrijving van de museumkaarten wat ons een goede €99,90 terugzetten. Maar dat is een wel besteedde uitgaven gezien we dit afgelopen jaar er ook uit hebben gehaald. Als we die niet meerekenen zitten we onder de €50 aan uitgaven wat een nette prestatie is.

Rekeningen

Zoals altijd geen verassingen deze maand en dat is maar goed ook. De rekeningen zijn iets lager dan normaal doordat UPC nog niet een afschrijving heeft gedaan doordat deze verlaat was vanwege technische problemen. Deze zal aankomende maand 2x zo hoog zijn als anders omdat we voor 2 maanden moeten betalen door een abonnementswijziging. Ach ja... Kan gebeuren zullen we maar zeggen.

Auto

Verzekeringskosten en benzine. Heel simpel. Volgende maand enkel benzinekosten. Helaas hebben we in oktober heel veel gebruik gemaakt van de auto doordat het vakantie was en slecht weer waardoor we eerder geneigd waren om de auto te pakken. We hebben dus gezondigd!

Huis

Niets! We hebben nog steeds niet de kozijnen afbetaald omdat ze nog niet klaar zijn. De verwachting is dat ze 19 november alles komen afronden nu. November zal er dus nog €2500 worden afgeschreven van onze rekening waarna we klaar zijn met het gehele bedrag en we ook even geen investeringen meer gaan doen in ons huis.

Vakantie

Oktober geen uitgaven hierop. November gaan we een aantal dagen lekker naar Rome toe dus daar zullen nog wel wat kosten gemaakt gaan worden. Hier horen jullie ongetwijfeld over :)

Uitgaven in percentages per post

Uitgaven 2013 per post
Spreekt voor zich lijkt mij. Veel uitgaven did jaar aan het huis en dat is maar goed ook. Want tot op heden is de kachel nog niet aangeweest! Waar dit vorig jaar al 3 weken geleden was gebeurd. Er moet gezegd worden dat het buiten ook wel wat warmer is, maar we hebben absoluut rendement van onze 3 dubbele beglazing .


3 opmerkingen:

  1. Wij hebben de verwarming ook nog niet aangehad! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij wel, dat is aan de kubieke meters al te zien maar koud zitten dat doe ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben, tot nu toe, ook nog niets van verwarming aangestoken. Door enkele maanden geleden zowel hellende dak als platte dak boven living en keuken te isoleren is het hier beneden ongeveer 18.5 ° en dat vind ik meer dan genoeg. Op zolder is de temperatuur nog niet lager geweest of 15°. Ik vermoed dus wel dat de kosten van het isoleren de investering wel waard zullen geweest zijn. Enfin, dat zal ik eigenlijk pas na de winter kunnen beoordelen.....liesbet

    BeantwoordenVerwijderen