dinsdag 17 september 2013

Uitgaven op een rij *Augustus*

Het is een iets latere update dan normaal, en ik zie dat ik Juni en Juli ook al niet een update heb gegeven. Hoogste tijd dus om weer een update te geven op onze totale kosten. Aangezien September nog niet volledig voorbij is zal ik deze pas in oktober prijsgeven. Laten we beginnen met Augustus.
Uitgaven tot aan Augustus
Eten

Zoals te zien is, hebben we het boodschappenbudget van €200 aardig overschreden de laatste maanden. Een simpele verklaring is hiervoor dat we iets minder op aanbiedingen zijn gaan letten, en meer op waar we trek in hebben. Zoals het er nu naar uitziet moet ons budget echt weer naar €225 toe volgend jaar. We wachten september even af.

Aankopen

Vrijwel geen aankopen in de afgelopen maanden. Zowel juni, juli als augustus hebben we vrijwel niets gekocht waardoor deze kosten lekker laag zijn. In september zal alleen wel de afschrijving van de laptop zijn waardoor die maand nog wel aardig in de papieren kan lopen.

Rekeningen

Het begin een beetje eentonig te worden. Maar rekeningen zijn eigenlijk elke maand een terugkerend verhaal met nagenoeg dezelfde kosten. Fijn om te weten, maar helaas wel een noodzakelijk goed.

Auto

In juli en augustus waren de autokosten wat hoger doordat we elke dag met de auto naar het werk gingen vanwege de vakanties. Er waren geen files en dus zijn deze kosten iets hoger in die maand. In september hebben we ook nog een grote beurt en de benzine kosten van die maand aangezien we die altijd op de creditcard zetten.

Huis

In juni hebben we de aanbetaling gedaan van de kozijnen en in september verwachten we de eindafrekening hiervan. De overige maanden geen uitgaven.

Uitgaven in percentages per post
Uitgaven percentueel over hele jaar
Aangezien we op 3/4 van het jaar zitten is het misschien ook eens leuk om de percentages erbij te pakken. Op het moment van augustus zien we namelijk bovenstaande verdeling. Hieruit blijkt dat 29% van onze uitgaven opgaan aan de hypotheek en 22% aan het huis. Wat mij toch wel het meest opvalt is de lage kosten van onze auto en de relatief hoge uitgaven aan de post vakantie. Hieraan kan je duidelijk merken dat een vakantie voor ons erg belangrijk is.

Het zijn verder niet veel zeggende cijfers aangezien het puur gaat om uitgaven en niet in relatie is met de inkomsten. Daarnaast is het zo dat eind van dit jaar we een aflossing gaan doen op onze hypotheek en we de kozijnen nog moeten betalen waardoor de posten hypotheek en huis de boventoon gaan voeren voor 2013.

Hoe zijn jullie uitgaves per post?


5 opmerkingen:

 1. Goed zeg dat je zo weinig hebt uitgegeven. Juist in de zomermaanden gaat er bij ons vaak wat meer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het huis is dan inderdaad een grote kostenpost voor jullie. Maar relatief aan jullie inkomen valt het mogelijk toch nog mee (stel dat de noodzakelijke uitgaven aan jullie huis zeg 25% van jullie inkomen is, dan kan dat best).

  Leuk om zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De prijzen in de supermarkten zijn ook flink gestegen, dus daardoor zullen de uitgaven van eten ook wel flink gestegen zijn. Wij gaan ons boodschappenbudget voor het komende jaar ook met €25 per maand verhogen. Ten eerste omdat de prijzen stijgen, ten tweede omdat de kinderen groter worden en ten derde omdat we ook gewoon lekker willen eten waar we zin in hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Luxe of Zuinig!
  Interessant om zo'n overzichtje te zien! Ik ben zelf een starter, dus ben benieuwd hoe ik uitkom als ik zuinig leef. Nu nog een maand of 8, 9 alleen, daarna samen met mijn vriend (dan man). We wonen in een huurhuis (650 euro per maand) en het voorschot voor g/w/l staat op 75 euro per maand (het is een tussenwoning). Dat voorschot lijkt mij erg weinig. Daarom vind ik het interessant om te vergelijken. Maar wat is jullie gezinssamenstelling? Zijn jullie ook met z'n tweeën?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. inkomsten hier zijn wisselend, zorgverzekering gaat via werk van man, collectief, weet dus niet meer precies wat we daarvoor kwij zijn. percentages bereken ik nooit omdat het elke maand verschilt.. maar voor 2 mobiels zijn we 65 euro per maand kwijt, de auto 2x tanken + motorrijtuigenbelasting + verzekering 230 per maand ongeveer, energie/gas 137, boodschappen 450 (en vaak eroverheen, 2 volwassenen 2 kinderen(ook luiers enz) en 2 oppaskindjes en 2 katten) wij hebben een huurhuis uit 2004, dus geen verbouwingskosten etc, wel bijv vorige week een nieuw tuinstel gekocht. oude was een platic set van 4 jr oud (niet zo heel oud) maar de standenstoelen stuk omdat de tuin niet zo recht is door verzakken. nu een alluminium set besteld. goedkoop en aan t eind van seizoen. staat nu op zolder te wachten op de lente.. ;) maar geen enorme investeringen in t huis of spullen voo rhet huis verder.

  BeantwoordenVerwijderen