dinsdag 10 september 2013

Missie: Huis beter isoleren Deel 7: Kozijnen geplaatst

Het is inmiddels enige tijd geleden (klik) dat ik een bericht heb geplaatst over ons huis beter isoleren, maar er is namelijk weer een update op! Een behoorlijk ook, want bijna alle kozijnen zijn geplaatst in ons huis.

Nieuwe kozijnen

Gisteren kon ik jullie al melden dat ik eens kritisch heb gekeken naar de aankoop van onze HR ketel en kon ik met blijdschap melden dat dit afgelopen stookseizoen ons een besparing van 44% m3 gas heeft opgeleverd. Des te meer ben ik benieuwd naar het effect van deze kozijnen. Morgen zal ik hier een iets uitgebreidere blog over maken om het effect van onze kozijnen iets meer aan te kunnen tonen. Of laat ik het zo zeggen. Hoop aan te tonen natuurlijk :P Want misschien is er wel helemaal geen verschil! Maar laten we hopen van wel.

De kozijnen zelf

Maar wat hebben we nu dan precies dat zoveel effect kan hebben. Laten we beginnen met de oude kozijnen...... Ze vroegen zich af of we niet last hadden van lekkage...... Tja dat zegt genoeg nietwaar? Verder heb ik het kozijnenprofiel gezien van de oude kozijnen die waren doorgezaagd. Het was niet veel... Terwijl er nu een stuk of 10 compartimenten in het kozijn zit met isolatie erin etc. Zat er in onze oude kozijn een aluminium staaf en daaromheen wat kunststof. Tja, niet vreemd dat het dus niet veel tegenhoudt.... Daarnaast was de bevestiging "questionable". Zonde want we hadden dit absoluut niet wilen doen. Maar wat krijgen we ervoor terug?

Noordzijde 3 kozijnen:
- 3 dubbel glas
- Super isolerende kozijnen frames
- Waarvan 1 met warmtewerend glas (foutje van fabriek, maar we vinden het niet storend en hebben besloten het te laten zitten)

Zuidzijde 3 kozijnen (waarvan 1tje nog moet), 1 schuifpui en een achterdeur:
- 3 dubbel glas
- Super isolerende kozijnen frames
- Warmtewerend glas

De toekomst

We zijn dus goed voorbereid op de toekomst. Helaas zijn ze nog niet helemaal klaar omdat er 1 kozijn nog niet geheel klaar was. Deze moet dus op een later moment geplaatst worden. Wanneer is mij nog niet bekend, maar ik hoop wel dat het ergens volgende week zal zijn, en niet ergens midden in de winter! Ik hoop dat dit ook daadwerkelijk het effect zal hebben dat ons aangenamer zal zijn. Zoals ik bovenaan deze post begon zal ik morgen hier iets meer over melden hoe ik dit ga meten.

Fijne dinsdag!


3 opmerkingen:

 1. Wat een effect alleen al van die ketel zeg! Ik ben benieuwd naar de cijfers n.a.v. de nieuwe kozijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En heb je ook je hr ketel precies afgesteld? Op tweakers.net staat een forum die helemaal over het zelf afstellen van je hr ketel en je verwarming gaat waarmee je nog meer kan besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kozijne n klinken als een heerlijke verbetering!
  Hopelijk zitten jullie er deze winter er een stuk warmer bij!

  BeantwoordenVerwijderen