zondag 29 september 2013

*Doel behaald!* 10.000 euro op gezamenlijke rekening

Het is zover. Vandaag 29 september 2013 hebben we het doel bereikt van 10.000 euro op onze spaarrekening van de gezamenlijke rekening. Een mijlpaal voor onszelf.

Spaarrekening gezamenlijke rekening


Wat nu als doel?

Zoals reeds hier heb gemeld ga ik niet een nieuw spaardoel neerzetten voor onszelf, maar het houden bij een buffer van 10.000 euro die ten alle tijden beschikbaar moet zijn. Zoals jullie hebben kunnen zien sparen wij maandelijk 500 euro op deze rekening. Waarschijnlijk zal dit ook nog wel door blijven gaan omdat we natuurlijk geen big spenders zijn. Maar ik heb mezelf wel als doel gesteld deze 500 euro per maand te gaan gebruiken als speelgeld en minder na te denken over waar dit naar toe gaat. Oftewel genieten van het geld!

Praktijk

In de praktijk zal het denk ik alleen wel anders zijn Zo zal onze spaarrekening gewoon blijven groeien. Want ja, we kunnen wel meer uitgeven, maar het moet nog wel nuttig zijn. Ik denk dan ook dat we gewoon nog een goede 250 euro kunnen blijven sparen per maand op de lopende rekening. Als we dat voor elkaar krijgen denk ik dat we op een goede balans zitten van sparen en uitgeven voor een lopende rekening.

Voordat mensen denken dat we dan niet meer veel sparen. Geen nood, zoals ik reeds meerdere malen heb aangegeven sparen we ook nog op onze eigen rekeningen. Dat is ook goed voor minimaal 1000 euro per maand. Bij elkaar sparen we als we dus 250 euro per maand extra uitgeven nog een goede 1250 euro per maand. Niet verkeerd al zeg ik het zelf!

Meer nieuws heb ik niet, maar ik kon het toch niet laten om dit te melden aan iedereen. Het is een spaardoel die vrij lang op mijn blog liep, en nu dus voltooid is. Nu hopen dat we heb intact kunnen laten de komende maanden!

12 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Goed dat jullie je doel bereikt hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, van harte. Jullie zijn een enorme inspiratiebron voor ons. Dank daarvoor & keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ons doel is 20000 euro goed voor een jaar niet werken. Maar wij staan nog aan het begin van de uitdaging en het gaat lang zo snel niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja ik heb je nog niet zo lang geleden ontdekt en geniet van je stukjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi! ik vind het een hele toer om tegelijkertijd onze buffer weer aan te vullen én mijn ouders terug te betalen (die ons een flink bedrag geleend hebben zodat we ramen en deuren konden vervangen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat. Wij hebben dat doel ruim een half jaar geleden behaald. Stiekum liep het daarna op en inmiddels is het al bijna verdubbeld. Het gaat erg hard als je het niet nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Daar heb je gelijk in. Hopelijk gaat het bij ons ook zo.

   Verwijderen
 7. heerlijk zeg!! hier een stuk minder inkomsten dus het gaat niet zo snel als bij jullie. maar we sparen iig. en daar ben ik erg blij om :) maar echt fijn als je een doel stelt en dat haalt!! :)

  BeantwoordenVerwijderen