zaterdag 21 september 2013

Afrekening kozijnen *Au*

Tja, het zat erin. De rekening van onze kozijnen is op de deurmat gevallen en dat doet natuurlijk wel pijn. De we moesten nog 19.500 euro betalen. Maar zoveel zal er deze keer niet betaald worden.

Kozijn nog niet af

Zoals ik jullie eerder vertelde zijn ze nogmaals langsgekomen om een laatste kozijn te plaatsen. Helaas is dat niet helemaal gegaan zoals we hadden gepland. Ze moesten namelijk een binnenmuur slopen om het kozijn te kunnen plaatsen. Ze hadden namelijk hier geen rekening mee gehouden. Met als gevolg dat onze radiator die ook daaraan hing nu op houten plaatjes staan.

Kan allemaal gebeuren, maar het betekent wel dat ze nog niet klaar zijn. Het nieuwe kozijn zit er wel in, maar is aan de binnenkant nog niet afgewerkt. Dit moeten ze op een later stadium doen. Daarnaast moeten ze ook nog 2 onderdorpels plaatsen en nog wat afwerklatjes plaatsen.

Radiator

De radiator hebben we besloten weg te halen. Het is een klein kacheltje in onze keuken die weinig warmte levert en nu met driedubbel glas zou deze niet meer nodig moeten zijn. Helaas is het zo dat het bedrijf niet vind dat zij voor die kosten moeten opdraaien.... Daar baalde we wel erg van, maar dat betekent nu wel dat we dit zelf moeten gaan regelen. Gelukkig kennen we iemand die ons hierbij kan helpen. Maar dat betekent nog wel dat het circuit leeg moet van de kachel en dat we afdekdopjes moeten kopen. Geen flauw idee hoeveel die dingen kosten, maar het lijkt me niet al te moeilijk allemaal. Wel is het lastig, want het kan nog zeker 3 weken duren voordat het dus echt volledig klaar is.

Het is dus voor ons zaak zo snel mogelijk de radiator te verwijderen zodat we tenminste te kachel kunnen aanzetten wanneer het echt koud begint te worden. Nu hebben we hem namelijk nog niet nodig gehad, maar ik durf te wedden dat dit in 3 weken wel nodig zal zijn! Het is immers oktober dan al!

Geld

In ieder geval hebben we besloten 2500 euro in te houden om toch nog een beetje wat achter de hand te houden en de druk op de ketel zodat ze misschien toch iets sneller gaan leveren. De rest van de kozijnen zijn we erg blij mee, maar we vonden alles al te goed gaan! Bij een verbouwing moet er toch ook wel iets mis gaan anders gelooft geen mens dat je daadwerkelijk een verbouwing hebt gehad natuurlijk!

Prettige zaterdag gewenst!

11 opmerkingen:

 1. Heel slim om een deel van het totaalbedrag nog niet over te maken zolang niet alles naar tevredenheid opgeleverd is.
  Balen is dat als er weer extra onvoorziene kosten/activiteiten bijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook een goed idee om een deel van de factuur nog niet te betalen maar ik zou je aanraden om een aangetekende brief te sturen naar die firma waarin je de reden geeft waarom jullie nu nog niet het volledige factuurbedrag betalen en welke 'mankementen' er nog zijn aan het uitgevoerde werk. Stuur je een aangetekende brief dan kun je bewijzen dat jullie el willen betalen maar dat het werk dan volledig moet uitgevoerd worden zoals afgesproken was.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben het gehouden bij een e-mail. Dat moet voldoende zijn tegenwoordig :)

   Verwijderen
 3. Ik vind het ook een slim plan om een deel van het geld achter te houden en een brief erbij sturen ook. Echter ik zou gewoon een e-mail sturen met leesbevestiging. Dat lijkt me wel voldoende in dit geval. Maar ja ik ben ook wel een krent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een pech. Maar heerlijk als alles straks weer op orde is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee om niet alles te betalen, zo hebben ze een reden om alles goed af te maken. Anders moet je waarschijnlijk wachten en nog een wachten tot alles in orde komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou nog maar wat meer achterhouden. Wij hebben ook een fiks bedrag (2x zoveel als jullie) achter uit gehouden want ze waren hier ook nog niet klaar en nu na een dik jaar nog steeds niet klaar maar ze vragen ook niet om het geld. Waarschijnlijk zijn hun kosten hoger dan het geld wat wij achter hebben gehouden. Ik wilde dat ik nog meer had achter gehouden, baal hier zo van.

  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend zeg! Ik hoop niet dat we in een soortgelijke situatie komen.

   Verwijderen
 7. Fijn dat alles zo voorspoedig is gelopen en de kozijnen er in zitten.Inderdaad snel het kacheltje eruit, de verwarming zal snel weer aan moeten. Succes met de laatste loodjes!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 2500 achterhouden op 19000 is geen prikkel voor het bedrijf om terug te komen. Ik zou het ook verhogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikel om te lezen. Ook ik ben opzoek naar kozijn die er mooi en luxe uitzien. Heeft iemand misschien een tip waar ik deze het beste kan aanschaffen?

  BeantwoordenVerwijderen