dinsdag 13 augustus 2013

Potjes voor uitgaves *Grote uitgave*

Zoals ik hier meldde heb ik moeite om daadwerkelijk wat uit te geven aan spullen. Echter heb ik nu enkele doelen gedefinieerd. Waardoor ik hoop dat dit voor mij makkelijker wordt. Zoals altijd hou ik jullie op de hoogte van de voortgang.

Laten we zoals jullie gewend zijn van mij beginnen met een mooi overzicht hoe het ervoor staat met mijn potjes voor uitgaven. Ik heb deze keer het even verwerkt in Excel want het was niet echt handig of overzichtelijk met gewoon tekst.

Potjes voor uitgaven Luxe of Zuinig
Laptop

Inmiddels is er een behoorlijke wijziging geweest in mijn potjes voor uitgave. Zo heb ik besloten mijn 7 jaar oude laptop te gaan vervangen en heb deze dan ook al besteld :) Het budget was ingesteld op 1400 euro wat mijn oude laptop ook heeft gekost, maar uiteindelijk heb ik precies de onderdelen die ik wilde voor 955 euro weten te vinden :D Dat scheelt toch alweer bijna 500 euro. Daarnaast kan ik mezelf op de schouders kloppen aangezien dezelfde configuratie normaal bijna 1200 euro kost maar door wat kortingen en een extra aanbieding deze nu voor deze prijs te krijgen was :D Helemaal blij dus.

Een kado voor mezelf dus! Zodra hij er is zal ik enkele foto's nemen!

Potjes

Het nadeel hierbij dan is dat ik geen enkel potje meer heb om te vullen op het tijdschrift na! Tijd om eens nieuwe dingen te gaan bedenken! Als jullie nog suggesties hebben hoor ik dat natuurlijk graag :P

14 opmerkingen:

 1. Zie ik dat je potjes hebt voor 'luxe' uitgaven? Dat vind ik slim! Zo hoef je je daar ook niet schuldig over te voelen. Ik ga eens nadenken of ik ook luxe uitgaven heb waar ik een potje voor kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Vakantie begroten we niet echt moet ik zeggen.. We gaan gewoon waar we zin in hebben. Onze vakantie bedragen kan je hier ook op het blog wel terugvinden en zij niet mals zeg maar...

   Verwijderen
 3. Super.
  En ik ben erg benieuwd naar je nieuwe laptop.
  Mijne is stuk gegaan :( Ik zit nu op een zeer oude en trage desktop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aankomende dinsdag komt deze. Ik laat zeker weten hoe hij is.

   Verwijderen
 4. Als je iets moet bedenken om een potje te maken heb je dus niets nodig. Hou het geld in je zak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is juist wat ik altijd al deed ;P En die cyclus probeer ik zo te doorbreken!

   Verwijderen
 5. @weg naar zelfvoorziening: Je moet er ook niet op ZITTEN, duh...

  Grapje... Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een electrische fiets, een NAS, de nieuwste spelcomputer(s) die eind dit jaar uitkomen. Een hobby zoeken, die kosten ook altijd geld:-)
  Mooi toch dat je niks nodig hebt als Luxe.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ja mooi misschien, maar ook vervelend als je niets weet te bedenken. Qua hardware spullen vind ik het vaak al onnodig omdat we al zoveel hebben! Zolang het nog werkt hoeft het niet vervangen te worden nietwaar!

   Verwijderen
 7. ik ben voorzichtig begonnen met enkele oude en versleten dingen te vervangen door nieuwe of in ieder geval betere spullen, zo kreeg mijn dochter een ander bed met een zo goed als nieuw matras, dat kon ik voor 60 euro overkopen van de buren, heb ik 2 gammele oude fietsen vervangen door een goede 2e hands fiets ,die we gaan gebruiken als reserve fiets,kocht ik een nieuwe vaatwasser met flinke korting en ga ik voor mezelf op zoek naar een nieuw dekbed en topmatras. dit kan allemaal ,omdat ik de afgelopen jaren zeer zuinig ben geweest en lekker gespaard had. een flinke buffer heb ik na deze uitgaves nog op mijn spaarrekening, in plaats van net als vroeger geld uit te geven aan allerlei meestal onnodige spullen stop ik regelmatig geld in een potje of zet het op mijn spaarrekening en dan gebeurt er dit ,ineens heb ik een flink bedrag gespaard waar ik dingen mee kan doen die echt nodig zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens, dat is juist het beste nog eraan. Zonder schaamte kan je dingen vervangen die echt vervangen moeten wordne :) Super gedaan dus!

   Verwijderen