Nieuwe laptop is binnen!

Daar is hij dan. De nieuwe laptop! Maar welke is het nu geworden? Nou! Een Sony Vaio Pro 13. Oftewel 13.3 inch scherm. En wat is hij klein zeg.... slechts 17 mm dik!  Zie hieronder! Het is enorm licht ook. Slechts 1 kg! Dat is lichter dan de meeste tablets.



Dan voor de liefhebbers nog even de specificaties

CPU: Core I5 4200U (Nieuwste generatie Haswell dus)
Geheugen: 8 GB
Vaste schijf: 256 GB SSD (Solid State Drive, dus geen ouderwetse HDD)
Scherm: IPS (1920 x 1080) dus full HD scherm

Tja.... En dat zijn gewoon heel erg goede specificaties. Het voordeel is dat de laptop in 3 seconden is opgestart en gebruiksklaar..... Dat is als hij geheel moet opstarten. Staat deze in slaapstand is dat een fractie van een seconde. Oftewel het is een veel betere oplossing dan een tablet, want met deze laptop heb je netjes een toetsenbord, gewoon windows, en ook een behoorlijke power onder de motorkap. Ik had nog kunnen gaan voor een touchscreen hierop, maar ik vond het niet de 120 euro meer waard. 

De bedoeling is dat deze laptop net zo lang meegaat als mijn 7 jaar oude laptop (die het overigens nog steeds top doet). De vraag is of dat mogelijk is. Spullen worden tegenwoordig namelijk slechts gemaakt voor een gebruiksduur tussen de 2-4 jaar.... We zullen het zien, meestal gaan spullen van ons iets langer mee dan normaal omdat we er erg zuinig mee omgaan maar zeker weten doe je het nooit.

Dit was dan het kadotje die we onszelf hebben gegeven. We zijn er enorm blij mee, en verbazen ons ook enorm over het feit dat deze zo licht is. Voordeel hierbij is ook extra dat deze laptop veel makkelijker meegaat met vakantie en ook makkelijker op te bergen is.

Wij zijn er blij mee!



Reacties

Ri zei…
Wat een fijn cadeau. Geniet ervan.
Ri zei…
Wat een fijn cadeau. Geniet ervan.
Die is zeker mooi!
SSD = super :D
Maar voor mij zou hij met 13 inch en I5 niet genoeg zijn als hoofd laptop.

Ik heb / had een 17 inch met I7 processor en dat was goed genoeg.
Doordat de laptop van binnen te stoffig is geworden. EN de warmte van de processor over de videokaart wordt geleidt (?waarom?) is de videokaart te heet geworden. En deze is on-board, huil. Dus hele laptop naar de *&#$.

Dus een tip, schoon laten maken 1 keer per jaar! Die laptops van tegenwoordig zijn kwetsbaar.
Hij ziet er mooi uit. Wat kost zo'n ding nou als ik vragen mag?
Anoniem zei…
Welk type is het ken enkel de versie met 4gb werkgeheugen en 128 SSD.

Duur dingetje :)

Ja die nieuwe Lenovo zijn ook niet meer wat ze geweest zijn maar een dure laptop is niet altijd beter onze Acer gaat net zo lang mee al de dure uit elkaar vallende Xxodd.
Het ligt er natuurlijk ook net aan wat je er allemaal mee wilt gaan doen. Wij doen niet al te veel ermee. Maar in dit geval was er alleen verschil tussen de i7 en i5 op turbospeed, waar de ene tot 2,6ghz kon kan de ander tot 3,0ghz op 1 core... Tja, daar merk je het verschil niet tussen!
Deze heeft 995 euro gekost.
Die heeft hetzelfde typenummer als die. Maar op sony.nl kan je zelf je model samenstellen :)
Elisa zei…
Ik heb sinds een tijdje ook een sony vaio alleen dan 17 inch. Een goede laptop is het halve werk inderdaad. En hopelijk gaat deze ook aantal jaartjes mee.
Richard zei…
Wat een mooi ding zeg, die zou ik ook wel willen hebben.
Sharon zei…
Heel erg mooi!
Kan je er ook makkelijk spelletjes mee spelen?
Clara zei…
Hallo, ik heb een Apple laptop maar wil toch weer overstappen naar de toshiba. Heb je toevallig ideeën die ik kan gebruiken?

Populaire posts