maandag 22 juli 2013

NUON energieprijzen: Het is weer juli!

Het is weer juli en dat betekent traditiegetrouw een aanpassing van de energieprijzen. In dit geval is het zo dat de prijzen iets omlaag zijn gegaan. Niet veel, maar wel een beetje. Zoals jullie van mij gewend zijn hou ik dit natuurlijk ook allemaal bij in Excel en kan ik nu zien dat de prijzen door de crisis een beetje zijn gestabiliseerd. Zie hierbij de grafiek en data.

Prijzen data

Grafiek van data

Verschil
Het moeilijke van bovenstaande data is dat iedereen in Nederland wel een andere prijs betaald voor zijn elektra en gas. Er zijn zoveel abonnementen dat het bijna onmogelijk is hier echt verschil in aan te merken. Zo heb ik allang gezien dat mijn gas prijs behoorlijk aan de hoge kant zit. Maar dat mijn elektra prijs weer aan de goedkope kant zit.....

Hoe het ook zei zei het. Voor ons zijn de prijzen ietsiepietsie gedaald. Zo weinig dat je er feitelijk niets van merkt.

December 2013
Er is echter wel iets dat zeker is. Op 22 december verloopt ons 3 jarige contract met Nuon. Dat gaat inhouden dat we gaan switchen van aanbieder. Zo komen we nu ongeveer op een jaarrekening uit van 1100-1200 euro. Dat wordt volgend jaar 300-250 euro minder. Afhankelijk van welke deal de aanbieder heeft. Dit is niet omdat gas of stroom zoveel goedkoper wordt, maar gewoon omdat ze een welkomstbonus aan je geven. Vele van mijn mede-bloggers doen dit al jaarlijks, maar helaas kon ik dit niet eerder doen vanwege mijn contract van 3 jaar die ik heb.

Zijn jullie gas en elektra prijzen ook gedaald?

9 opmerkingen:

 1. We zitten bij dezelfde club, dus ietsje gedaald. Wij switchen niet van energie maatschappij ik heb al zoveel ellende gezien bij buren en familie leden en ook in blogland lees je nog wel eens dat het mis gaat. Tuurlijk is die welkomstbonus een lokkertje maar het is mij al die ellende niet waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn overgestapt van Nuon naar Essent: besparing 1000,00 euro. De overstap is geheel probleemloos verlopen! Dit jaar stap ik weer over. WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kijk bij teuni luijk en ga daar voor.
  de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem: Teunie betaalt wel 70,00 euro voor het overstappen...en zij zal zelf waarschijnlijk wel een kortingspercentage krijgen als je haar naam vermeld bij het overstappen...WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier inmiddels voor de derde keer overgestapt en alleen de eerste keer problemen gehad dmv een dubbele afschrijving, maar dit was snel weer terug gestort! Wij blijven overstappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet het eigenlijk niet eens! Goed dat je het zegt dus. Ik ga er naar kijken. Een overstap lijkt me in jullie geval inderdaad gunstig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi,
  Ik zag dat iemand het al schreef: kijk even op mijn blog. Daar schrijf ik over gezinsenergie.nl. Zij hebben erg goede aanbiedingen doordat ze groot inkopen. Ik heb inderdaad 70 euro voor hun service betaald, maar dan nog ben ik een paar honderd euro goedkoper uit met de tarieven die ik nu heb. Ze hebben overigens volgens mij ook contracten met aanbieders waarbij ze geen geld in rekening brengen voor hun diensten. Laat je gewoon eens adviseren. En nee, je krijgt geen kortingspercentage, maar als je iemand aanbrengt als klant krijg je een kadootje, bijvoorbeeld een boekenbon van bol.com van 10 euro.
  Groetjes, Teunie van Eenvoudig Leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik zit vast aan een 3 jarig contract en kan dit jaar voor het eerst overstappen. Je blogje herinnert me eraan dat het hoog tijd wordt me te oriënteren op wat voor mij goedkoper zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je vergelijkt niet eerlijk. Je moet eigenlijk vergelijken zonder de energiebelasting, dat geeft een beter beeld.

  BeantwoordenVerwijderen