zondag 21 juli 2013

Hitte en drukte

Tja... Wat kan ik zeggen van mijn afwezigheid de laatste twee weken? Heel weinig afgezien van drukte op het werk (wederom....) en hitte buiten waardoor ik meer buiten zit dan binnen. Maar vandaag is het zo heet dat het buiten zelfs niet meer lekker is om te zijn. Als ik nu op de thermometer kijk zie ik 29 graden staan...... Dat is iets waar Luxe of Zuinig niet mee om kan gaan en lekker naar binnen gaat. Binnen is het nog een aangename 23 graden dus dat is prima uit te houden.

Maar ja wat nu dan? Mijn blog vergeet ik absoluut niet, maar ik zie wel dat ik toch alweer 5 weken geen update heb gedaan op mijn energieverbruik. Dat mijn spaarmeter niet het actuele aantal laat zien. En dat ik mijn nodige updates niet heb geschreven. Daar moet natuurlijk verandering in komen want zo gaat het niet.

Maar helaas is werk op dit moment een behoorlijke uitdaging om alles in goede banen te laten stromen. Gelukkig komt er deze keer echt licht in de tunnel. Mijn collega komt terug waarvan ik de werkzaamheden heb overgenomen en er komt een consultant bij om ons team te ondersteunen in onze taken.... Dat betekent minder werk voor mij en dus meer normale werkweken (en uren).

Houden jullie het nog vol met de hitte?

7 opmerkingen:

 1. Wat heb jij toch mooie cijfers van je energieverbruik!! Daar kan ik jaloers op worden! Ik zit toch al snel 10 kw boven het jouwe en ook het gas is bij mij standaard 1 hoger. Toch eens kijken waar ik nog meer zou kunnen besparen... al heb ik nu heel duur een waaier ongeveer de hele dag aan ;-( Maar zonder het ding vind ik het hier niet om uit te houden, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stekkers eruit, schakelaars ertussen en spaarlampen. Dat scheelt al een heel hoop!
   Gas is een kwestie van een HR ketel hebben zonder waakvlam en niet te lang douchen :) Dan moet dit te doen zijn!

   Verwijderen
  2. En waarschijnlijk een HR-ketel zonder warmwaterreservoir. Ik heb de indruk dat dat best veel verbruikt.

   Verwijderen
 2. Wij hebben ook een hoger elektriciteitsverbruik ondanks dat ik zuinig omspring met energie : ledlampen, geen toestellen in stand by, geen licht laten branden in ruimtes waar niemand is, wassen op lage temperatuur.... Vorige week hebben we onze elektrische boiler laten vervangen door een warmtepompboiler. Ik noteer al jaren elke zondag de meterstanden van gas, water en elektriciteit zodat ik 'zie' wat ik verbruik. Ik hoop dat de investering die we in die boiler deden, zich op de duur zal terugbetalen via een lager elektriciteitsverbruik.De warmtepompboiler staat geprogrammeerd zodat de pomp enkel aanslaat op nachttarief.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan het prima uithouden, haha. Nog 4 weken voordat ik uitgerekend ben en we zitten nu al 2 weken elke dag aan het strand, beentjes omhoog. Af en toe even snel onderdompelen in het water en genieten....Thuis doe ik het werk van 6 tot 8 uur 's morgens, mag ook een uurtje later worden als ik tussendoor nog wat moet bijkomen op de bank....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je in de schaduw zit was het gister ook nog best uit te houden buiten. Althans hier in het hoge noorden wel. Dus lekker buiten gezeten met vrienden, dan is het binnen weer veel te snel warm met meer mensen.
  En schoonmaken gewoon doen in de vroege ochtenduren.
  Mooie getallen bij het gas & stroom, hier helaas wel wat hoger. Maar manlief wil er niet aan om daar te minderen, zolang we het kunnen betalen is zijn antwoord.... En dat kunnen we maar zonde vind ik het wel, dus denk er zelf wel om

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het warme weer weegt hier toch door. Ik ben pas beginnen lopen om toch iets van sport te doen, maar in dit weer moet ik toch lekker passen! Lijkt me ook wel ongezond te zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen