dinsdag 4 juni 2013

Uitgaven Mei op een rij

Alweer een maand voorbij. Zo is het alweer mei. Maar natuurlijk eerst weer een overzichtsplaatje.

Uitgaven op een rij

Eten

Deze maand zijn we iets boven budget gekomen. Een verwachtte verhoging doordat we nergens op gelet hebben en lekker gekocht hebben waar we zin in hadden. Daarnaast waren er ook een hoop weekenden in deze maand waardoor de kosten ook iets zijn opgelopen. Totaal geen ramp want zoals jullie zien zitten we nog steeds op een gemiddelde van 193 euro! Volledig op schema dus! Aankomende maand is het wederom een maand met veel weekenden dus laten we hopen dat het iets beter gaat.

Aankopen

Tja, wat kunnen we hierover zeggen. We moesten de meubels afbetalen en dat was meteen €3375. Geen probleem want elke keer als we ernaar kijken zijn we weer helemaal tevreden! Enige nadeel nu is dat we nu ook graag een nieuwe bank willen hebben....... Tja zo blijf je bezig natuurlijk! Maar goed, daarom zijn we ook consuminderaars. Door het bezuinigen kunnen we nu uitgeven :)

Rekeningen

Geen spannende dingen hier. Geen spannende rekening. De standaard dingen. We komen uit op 372 euro.

Auto

We hadden helaas een defect aan de auto en die moest verholpen worden. Een stabilisatorstang was losgekomen en die moest opnieuw bevestigd worden. Een kleine ingreep maar je bent zo weer €74 hieraan kwijt.

Huis
Deze post kunnen we kort samenvatten. Enkel de aankomende uitgaven van de kozijnen die vervangen gaan worden! Daarnaast zijn er de kosten van €47 die we hebben uitgeven aan het isoleren van het stookhok!

Conclusie
Mei was een dure maand, maar wel een maand waar we erg trots op zijn. Je kan altijd wel sparen, maar soms moet je investeren om je doel te bereiken. De maand mei is dit zeker.

5 opmerkingen:

 1. handig zo'n overzichtje! ga ik misschien ook eens doen. leuk om in een jaaroverzicht te zien idd! geeft nog meer overzicht al is het bij ons niet echt nodig. maar ziet er goed uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thnx! t was zo gemaakt omdat ik alle bankafschrijvingen al bij hou in excel. zo zie ik precies wat er uit gaat elke maand. inkomsten gaan gelijk naar de spaarrekening (ivm 4wekelijks loon van vriend en bij beide wisselend loon). we boeken 1e van de maand een vast bedrag naar de lopende rekening. gebasseerd op de vaste lasten. werkt super. ook een boodschappen en tank "budget" (bedrag waar ik rekening mee hou bij bepalen van het te storten bedrag). zo staan we eigenlijk nooit rood en voor echt extra dingen storten we extra vanaf de spaar. maar ik hou ook wel een extra bedrag vrij voor extra aankopen/uitstapjes enz. maar het was dus een kwestie van kolommen maken en vooral optellen in de juiste maand. vrij simpel :p miste vooral het overzicht wat we aan boodschppen uitgeven elke maand. erg handig zo!!! thnx!

   Verwijderen
 2. Mooi overzicht. De meubels vind ik wel erg duur, maar dat komt omdat wij alles bij de kringloop halen, en dan vind ik 75 euro zelfs al duur voor een bank.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is voor ons ook een behoorlijke uitgave de meubels. Maar goed, we kwamen van ikea meubels :P Dus goedkoop kennen we absoluut ook :D

   Verwijderen