Statistieken van Januari

Januari is weer voorbij, wat is het toch weer snel gegaan. Tijd om de statistieken op te maken voor deze maand!

Boodschappen:

Eten januari:                191,46 euro
Gemiddeld 2011:        221,52 euro

Dit is dus lager dan ons gemiddelde was in 2011. Toch opvallend, want het zijn toch hamsterweken geweest, en dit zal dus zeker resulteren in minder aankopen in februari. Hopelijk gaan we dit volhouden. Ik moet er wel bij zeggen dat ik totaal niet extra ergens heb opgelet. Maar nu ik weet dat ik onder de 200 euro per maand kan blijven ik hier ook mijn streven van 2012 van wil maken. Elke maand slechts 200 euro en het liefst minder. Dit zal ons toch zeker een besparing opleveren van 258 euro!


Energieverbruik:

Gas:                                       282 m3
Elektra:                                 136 kwh
Gemiddeld gas per dag:         9.10 m3
Gemiddeld elektra per dag:   4.39 kwh
Graaddagen:                          446.93
Effi gas:                                 0.6310
Gemiddelde temp:                   4.9

Als we dit doortrekken naar januari 2011 is dit 12,4% minder verbruik. Niet in m3, maar wel in relatie tot de graaddagen.


Ook hier is dus flink bespaard. Maar ik voorzie in februari wel weer een behoorlijke verhoging van verbruik omdat het zo koud is. Natuurlijk zijn het aantal graaddagen ook hoger, maar dit is waarschijnlijk niet afdoende voor het hogere verbruik te compenseren. We gaan het zien!

Spaarrekening:

Goed nieuws! We hebben namelijk geen 500 maar 1000 euro bespaard! Januari was dus een goede maand. Echter februari heeft nu al laten zien daar niet goed voor te zijn. We kregen de waterzuiveringsheffing rekening al. En ik verwacht ook alle andere rekeningen binnenkort. Hopelijk redden we nog wel de 500 euro!

Voor mezelf was het dus een goede maand! Op naar de koude februari!


Reacties

Holly Hobby zei…
Mooi hoe je sparen bespaard noemt... dat ga ik ook eens erin houden!

Mooie getallen verder. Je bent er echt goed in. (Be)sparen!
In feite klopt het natuurlijk ook :P Alles wat je bespaard kan je niet uitgeven en per definitie dus gaan sparen :D
Anoniem zei…
Geweldig gedaan! Februari wordt voor ons een dure maand niet alleen qua energiekosten maar ook het schaatsen! Wel een verantwoorde uitgave: 2 paar zandstra schaatsen voor de kinderen a 186,00 , ze kunnen er hopelijk 3 jaar meedoen en we hebben er ontzettend veel plezier van! Onze óude schaatsen probeer ik nu te verkopen.

Populaire posts